Bolo de Rolo krémes goiabadával, goiaba lekvárral és tejszínnel töltött tekercs szeletek

Bolo de Rolo krémes goiabadával

A Bolo de Rolo egy hagyományos brazil édesség, mely a nordeste-i régióban vált híressé. A krémes goiaba töltelékkel készült változata különösen gazdag, mivel a krémes tejszín és a friss goiaba lekvár tökéletesen kiegészítik egymást. Ez a verzió egy igazán lágy, édes és gazdag élményt nyújt.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 42 perc
2300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
6 db Tojás
200 g Cukor
200 g Liszt
1 ek. Sütőpor
1 csipet
250 g Goiaba (goiaba) lekvár
100 ml Tejszín
50 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a csipet sót.

    A tojások szétválasztása előtt győződj meg róla, hogy a tálak tiszták, mivel egy kis tojásfehérje is rontja a habképzést.

    2

    A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük kemény habbá, majd óvatosan hozzáadjuk a tojássárgájás keverékhez.

    A tojásfehérjét óvatosan, körkörösen keverd a masszába, hogy a hab ne essék össze.

    3

    A masszát öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és egyenletesen simítsd el. Előmelegített sütőben 180°C-on 10-12 percig süsd.

    A tészta akkor jó, ha a teteje aranybarna, és a közepén egy tűvel ellenőrizve nem ragad rá a tészta.

    4

    Miután megsült, vedd ki a tésztát a sütőből és helyezd egy tiszta konyharuhára, hogy könnyebben lehúzd róla a sütőpapírt. Ha szükséges, vágd le a széleit, hogy egyenletes legyen.

    A sütőpapírt akkor is könnyebben eltávolíthatod, ha a tészta teljesen kihűlt.

    5

    A goiaba lekvárt egy kicsit felmelegítjük, hogy kenhető állagú legyen, és egyenletesen kenjük rá a tésztára.

    A lekvárt szobahőmérsékleten is könnyen eloszlatható, ha nem túl hideg.

    6

    A tejszínt és a vajat egy kis tálban keverjük össze, hogy krémes állagot kapjunk, és ezzel a krémmel kenjük meg a lekváros réteget.

    A tejszín krémessége javítja a Bolo de Rolo textúráját, egy igazán lágy és ínycsiklandó tölteléket biztosítva.

    7

    Ezután óvatosan, de szorosra tekerd fel a tésztát a konyharuhával, hogy a forma megmaradjon. A tekercset hagyd pihenni egy kicsit, hogy jól összeálljon.

    Ha a tekercset hűtőbe teszed 30 percig, könnyebben szeletelheted.

    8

    A kész Bolo de Rolo-t tálalás előtt szórjuk meg egy kis porcukorral, majd szeleteljük fel.

    Tálaláskor érdemes friss gyümölcsökkel is díszíteni, mint például banán vagy málna.