Bolo do Caco petrezselyemmel tálalva

Bolo do Caco petrezselyemmel

A Bolo do Caco egy hagyományos portugál étel, amelyet általában a Madeira szigeti konyhában készítenek. Eredetileg egyszerű kenyér, amit a helyiek hagyományosan kőből készült kemencében sütnek. A fokhagymás íz, a friss petrezselyem és a ropogós, aranybarna külső teszi ezt a kenyeret igazán különlegessé. A Bolo do Caco-t a portugál családok gyakran fogyasztják különféle ételek mellé, és remek választás egy könnyed vacsorához vagy étkezéshez. A petrezselyem friss íze tökéletes kiegészítője a fokhagymás kenyérnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
10 g Élesztő
300 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Tengeri só
2 ek. Friss petrezselyem
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vízben oldd fel az élesztőt és a cukrot, majd hagyd 5 percig pihenni, amíg elkezd habzani.

    A cukor segít az élesztő aktiválásában, így gyorsabban kezd el dolgozni.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztős vizet. Kézzel vagy géppel dolgozd ki a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, de ne túl sokat, hogy a tészta puha maradjon.

    3

    Fedd le a tésztát, és hagyd pihenni meleg helyen 1-1,5 órán át, amíg a tészta meg nem duplázódik.

    Ha a tészta túl gyorsan kel, az azt jelenti, hogy a hely túl meleg, próbálj egy kicsit hűvösebb helyen pihentetni.

    4

    Amikor a tészta megkelt, gyúrd át, és oszd 6-8 egyenlő részre. Formázz belőlük kisebb lapos korongokat.

    A formázásnál figyelj arra, hogy a korongok ne legyenek túl vastagok, hogy egyenletesen süljenek.

    5

    Egy serpenyőt hevíts fel, és süsd a korongokat mindkét oldalán 4-5 percig, amíg aranybarnára nem sülnek és át nem sülnek.

    Használhatsz száraz serpenyőt vagy egy kevés olajat, de ne túl sokat, hogy a tészta ropogós legyen.

    6

    Tálalás előtt szórd meg a kész Bolo do Caco-t friss, apróra vágott petrezselyemmel.

    A petrezselyem friss ízt ad az ételnek, és szép zöld színt kölcsönöz neki.