A vízben oldd fel az élesztőt és a cukrot, majd hagyd 5 percig pihenni, amíg elkezd habzani.
A cukor segít az élesztő aktiválásában, így gyorsabban kezd el dolgozni.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztős vizet. Kézzel vagy géppel dolgozd ki a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, de ne túl sokat, hogy a tészta puha maradjon.
Fedd le a tésztát, és hagyd pihenni meleg helyen 1-1,5 órán át, amíg a tészta meg nem duplázódik.
Ha a tészta túl gyorsan kel, az azt jelenti, hogy a hely túl meleg, próbálj egy kicsit hűvösebb helyen pihentetni.
Amikor a tészta megkelt, gyúrd át, és oszd 6-8 egyenlő részre. Formázz belőlük kisebb lapos korongokat.
A formázásnál figyelj arra, hogy a korongok ne legyenek túl vastagok, hogy egyenletesen süljenek.
Egy serpenyőt hevíts fel, és süsd a korongokat mindkét oldalán 4-5 percig, amíg aranybarnára nem sülnek és át nem sülnek.
Használhatsz száraz serpenyőt vagy egy kevés olajat, de ne túl sokat, hogy a tészta ropogós legyen.
Tálalás előtt szórd meg a kész Bolo do Caco-t friss, apróra vágott petrezselyemmel.
A petrezselyem friss ízt ad az ételnek, és szép zöld színt kölcsönöz neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.