Egy tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg az élesztő felfut.
Használj langyos vizet, mert a túl forró víz elpusztíthatja az élesztőt.
A búzalisztet és a sót keverd össze egy másik tálban. Az élesztős keveréket öntsd a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat. Keverd össze, majd gyúrd a tésztát sima, rugalmas állagúra, körülbelül 5-10 percig.
Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá egy kevés lisztet. Ha túl száraz, önts hozzá egy kevés vizet.
Fedd le a tálat egy konyharuhával, és hagyd pihenni a tésztát egy meleg helyen 1 órán keresztül, amíg meg nem kel.
A tésztát egy meleg, de nem túl forró helyen pihentesd, hogy szépen megkeljen.
Miután a tészta megkelt, gyúrd át még egyszer, majd formázz belőle egy kis kerek kenyeret. Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és süsd a tésztát mindkét oldalán 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.
A tésztát ne süsd túl, mert a belseje túlságosan kemény lehet. Ügyelj rá, hogy mindkét oldalán egyenletesen süljön.
Tálald friss korianderrel megszórva, és élvezd a meleg, vegán bolo do caco-t!
A koriander frissessége remekül kiegészíti a kenyeret, és még ínycsiklandóbbá teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.