Bolo do Caco vegán változat, friss korianderrel tálalva, egy kerek, házi készítésű portugál kenyér

Bolo do Caco vegán változat

A Bolo do Caco egy hagyományos portugál kenyér, amely a Madeirai szigetéről származik. Az étel gyökerei mélyen a portugál vidéki konyhába nyúlnak vissza, és gyakran tálalják a helyi étkezések során. A vegán változata ugyanazt a finom textúrát és ízt biztosít, mint az eredeti, de minden állati eredetű hozzávaló nélkül. Az olívaolaj és a koriander frissessége segít kiemelni a kenyér ízét, miközben a lágy, rugalmas tészta tökéletesen illik a különböző ételekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Búzaliszt
10 g Élesztő
300 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Cukor
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg az élesztő felfut.

    Használj langyos vizet, mert a túl forró víz elpusztíthatja az élesztőt.

    2

    A búzalisztet és a sót keverd össze egy másik tálban. Az élesztős keveréket öntsd a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat. Keverd össze, majd gyúrd a tésztát sima, rugalmas állagúra, körülbelül 5-10 percig.

    Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá egy kevés lisztet. Ha túl száraz, önts hozzá egy kevés vizet.

    3

    Fedd le a tálat egy konyharuhával, és hagyd pihenni a tésztát egy meleg helyen 1 órán keresztül, amíg meg nem kel.

    A tésztát egy meleg, de nem túl forró helyen pihentesd, hogy szépen megkeljen.

    4

    Miután a tészta megkelt, gyúrd át még egyszer, majd formázz belőle egy kis kerek kenyeret. Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és süsd a tésztát mindkét oldalán 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.

    A tésztát ne süsd túl, mert a belseje túlságosan kemény lehet. Ügyelj rá, hogy mindkét oldalán egyenletesen süljön.

    5

    Tálald friss korianderrel megszórva, és élvezd a meleg, vegán bolo do caco-t!

    A koriander frissessége remekül kiegészíti a kenyeret, és még ínycsiklandóbbá teszi.