Friss börek burgonyával tálalva

Börek burgonyával

A börek a mediterrán konyha egyik legismertebb étele, melyet különféle töltelékekkel készítenek, a sajttól a húsig. A burgonyás börek az egyik legnépszerűbb változat, amely gazdag ízvilága és ropogós tésztája minden étkezést különlegessé tesz. A börek tökéletes választás reggelire, de előételnek is kiváló, főleg egy baráti összejövetel alkalmával. A burgonya és a feta harmóniája teszi igazán ínycsiklandóvá ezt az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Börek tészta
300 g Burgonya
150 g Feta sajt
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Petrezselyem
1 tk.
1 csipet Bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, majd főzd meg, és törd össze. Keverd hozzá a feta sajtot, az olívaolajat, a petrezselymet, a sót és a borsot.

    Ha a burgonya túl vizes, tedd egy kicsit a tűzre, hogy elpárologjon belőle a felesleges víz.

    2

    A börek tésztát helyezd egy lapos felületre, és egyenként kend meg olívaolajjal. Rétegezd egymásra, és mindegyik lapot jól kenj meg.

    A börek tésztát mindig kenjük meg bőségesen olívaolajjal, hogy a tészta ropogós legyen.

    3

    A kész burgonyás tölteléket oszd el egyenletesen a tésztán, majd tekerd fel a tésztát úgy, hogy egy hosszú hengert kapj. A henger végét hajtsd be, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.

    A börekeket úgy is formázhatod, hogy csigáként felcsavarod őket, így szép spirál alakot kapsz.

    4

    A böreket helyezd egy tepsibe, és verd fel a tojást. Kend meg a böreket a tojásos keverékkel, hogy szép aranybarna legyen a sütés után.

    A tojásos bevonat segít, hogy a börek szép fényes és ropogós legyen.

    5

    Tedd a böreket előmelegített sütőbe 180°C-ra, és süsd őket 25-30 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz a tetejük.

    A börek alját is nézd meg sütés közben, ha szükséges, fordítsd meg, hogy mindkét oldala ropogós legyen.