A burgonyát hámozd meg, majd főzd meg, és törd össze. Keverd hozzá a feta sajtot, az olívaolajat, a petrezselymet, a sót és a borsot.
Ha a burgonya túl vizes, tedd egy kicsit a tűzre, hogy elpárologjon belőle a felesleges víz.
A börek tésztát helyezd egy lapos felületre, és egyenként kend meg olívaolajjal. Rétegezd egymásra, és mindegyik lapot jól kenj meg.
A börek tésztát mindig kenjük meg bőségesen olívaolajjal, hogy a tészta ropogós legyen.
A kész burgonyás tölteléket oszd el egyenletesen a tésztán, majd tekerd fel a tésztát úgy, hogy egy hosszú hengert kapj. A henger végét hajtsd be, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.
A börekeket úgy is formázhatod, hogy csigáként felcsavarod őket, így szép spirál alakot kapsz.
A böreket helyezd egy tepsibe, és verd fel a tojást. Kend meg a böreket a tojásos keverékkel, hogy szép aranybarna legyen a sütés után.
A tojásos bevonat segít, hogy a börek szép fényes és ropogós legyen.
Tedd a böreket előmelegített sütőbe 180°C-ra, és süsd őket 25-30 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz a tetejük.
A börek alját is nézd meg sütés közben, ha szükséges, fordítsd meg, hogy mindkét oldala ropogós legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.