Friss klasszikus börek túróval tálalva

Börek túróval

A börek a mediterrán konyha egyik legismertebb étele, melyet különféle töltelékekkel készítenek, a sajttól a húsig. A túróval töltött börek egy klasszikus változat, amely gazdag ízvilága és ropogós tésztája minden étkezést különlegessé tesz. A börek tökéletes választás reggelire, de előételnek is kiváló, főleg egy baráti összejövetel alkalmával. A tradicionális elkészítési mód és a gazdag ízek harmóniája teszi a böreket a mediterrán étkezések egyik alapdarabjává.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Börek tészta
200 g Túró
100 g Feta sajt
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Friss petrezselyem
1 tk.
1 csipet Bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A börek töltelékéhez keverd össze a túrót, a fetasajtot, a friss petrezselymet, a sót és a borsot. Keverd jól össze, hogy egyenletes legyen.

    A túró és a feta egyaránt krémes, de ha a túrót egy kicsit áttöröd, simább tölteléket kapsz.

    2

    A börek tésztát helyezd egy lapos felületre. Egyenként kend meg olívaolajjal, és minden lapot rétegezz egymásra.

    Ne sajnáld az olívaolajat, mivel ez segít a tészta ropogóssá válásában.

    3

    A kész tölteléket oszd el egyenletesen a tésztán, majd tekerd fel, hogy egy hosszú hengert kapj. A henger egyik végét hajtsd be, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.

    A böreket úgy is formázhatod, hogy csigáként felcsavarod őket, így szép spirál alakot kapsz.

    4

    A böreket helyezd egy tepsibe, és verd fel a tojást. Kend meg a böreket a tojásos keverékkel, hogy szép aranybarna legyen a sütés után.

    A tojásos bevonat segít, hogy a börek szép fényes és ropogós legyen.

    5

    Tedd a böreket előmelegített sütőbe 180°C-ra, és süsd őket 25-30 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz a tetejük.

    Ha a tészta teteje már szépen megpirult, érdemes megnézni, hogy az alja is ropogós-e.