A borsót egy kis lábasban tedd fel főzni egy kevés vízben, amíg megpuhul. Ez körülbelül 5-7 percet vesz igénybe. Amikor elkészült, szűrd le, és hagyd kihűlni.
Ne főzd túl a borsót, hogy ne veszítse el friss zöld színét. Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, hideg víz alá öntheted a borsót, hogy leállítsd a főzést.
A joghurtot öntsd egy tálba, és keverd simára. Add hozzá a friss citromlevet, majd reszeld bele a fokhagymát. Keverd jól össze, hogy az ízek elkeveredjenek.
A fokhagyma finomabb ízét a reszelés hozza ki a legjobban, így ne aprítsd túl durván.
A kihűlt borsót add a joghurtos keverékhez, majd finoman keverd össze. A menta leveleit vágd apróra, és szórd a keverékbe.
A friss menta igazi ízrobbanást ad a raitának. Ha nem találsz friss mentát, használhatsz szárított változatot is, de a friss az igazi.
Ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal. Kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az ízeket a saját ízlésed szerint.
Ha pikánsabb ízt szeretnél, egy csipetnyi chiliport is hozzáadhatsz a raitához.
Tálalás előtt tedd a raitát a hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek. Frissen is finom, de hűtve még ízletesebb lesz.
A raita tökéletesen illik minden indiai ételhez, például biryanihoz vagy curryhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.