Bourbon-vanília fagylalt tálalva

Bourbon-vanília fagylalt

A bourbon-vanília fagylalt egy igazi klasszikus desszert, amely a vanília gazdag aromáját kombinálja a bourbon whisky mély, karamellás jegyeivel. A bourbon whisky, amely az amerikai Kentucky államból származik, jól ismert lágy és karakteres ízéről, amely tökéletesen illik a vanília krémes édességéhez. A bourbon vanília az egyik legfinomabb és legaromásabb vaníliafajta, amely Madagaszkáron terem. A bourbon-vanília fagylalt e két prémium alapanyag találkozásából született, és az édes, mégis mély ízvilága miatt az egyik legkedveltebb különleges fagylalt. Ez a fagylalt tökéletes választás azok számára, akik szeretik a klasszikus, mégis karakteres desszerteket. Kínálhatod önmagában, csokoládéreszelékkel vagy egy kevés extra bourbon whiskyvel megbolondítva, hogy még gazdagabb legyen az ízélmény!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Tej
200 ml Tejszín
80 g Kristálycukor
1 db Bourbon vanília rúd
20 ml Bourbon whisky
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd félbe a bourbon vanília rudat, kapard ki a belsejét, és tedd félre a magokat.

    A kikapart vaníliarudat ne dobd ki! Tedd bele a cukortartóba, hogy a cukor is átvegye a vanília ízét.

    2

    Egy lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot. Add hozzá a vanília magokat és a kikapart rudat is. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, de ne forrald fel.

    A keveréket folyamatosan kevergesd, hogy a cukor ne égjen le az edény aljára.

    3

    Vedd le a lábost a tűzről, és hagyd állni 10 percig, hogy a vanília teljes ízvilága kioldódjon. Távolítsd el a vaníliarudat.

    Minél tovább hagyod állni a keveréket a vaníliarúddal, annál intenzívebb lesz a vanília íze.

    4

    Keverd hozzá a vanília kivonatot és a bourbon whiskyt, amely gazdagítja az ízvilágot és segít krémesebbé tenni a fagylalt állagát.

    A bourbon whiskey mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    5

    Hagyd a keveréket teljesen kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megfelelően lehűljön.

    A hűtési idő alatt a keverék ízei összeérnek, és a fagylalt állaga is jobb lesz.

    6

    A jól lehűlt fagylaltalapot öntsd egy fagylaltgépbe, és készítsd el a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy fagyasztható edénybe, és óránként keverd át egy villával, hogy elkerüld a jégkristályok képződését.

    A fagylaltgép használata biztosítja a legkrémesebb állagot. Ha nincs géped, a gyakori átkeveréssel is hasonló eredményt érhetsz el.

    7

    Tedd a fagylaltot a fagyasztóba legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    A teljes dermedéshez szükséges idő a fagyasztó teljesítményétől függ.

    8

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted extra vanília magokkal vagy csokoládéforgáccsal.

    A fagylaltot tálalás előtt 5-10 percig hagyd szobahőmérsékleten, hogy könnyebben kanalazható legyen, és jobban érezhetőek legyenek az ízei.

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd félbe a bourbon vanília rudat, kapard ki a belsejét, és tedd félre a magokat.

    A kikapart vaníliarudat ne dobd ki! Tedd bele a cukortartóba, hogy a cukor is átvegye a vanília ízét.

    2

    Egy lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot. Add hozzá a vanília magokat és a kikapart rudat is. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, de ne forrald fel.

    A keveréket folyamatosan kevergesd, hogy a cukor ne égjen le az edény aljára.

    3

    Vedd le a lábost a tűzről, és hagyd állni 10 percig, hogy a vanília teljes ízvilága kioldódjon. Távolítsd el a vaníliarudat.

    Minél tovább hagyod állni a keveréket a vaníliarúddal, annál intenzívebb lesz a vanília íze.

    4

    Keverd hozzá a vanília kivonatot és a bourbon whiskyt, amely gazdagítja az ízvilágot és segít krémesebbé tenni a fagylalt állagát.

    A bourbon whiskey mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    5

    Hagyd a keveréket teljesen kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megfelelően lehűljön.

    A hűtési idő alatt a keverék ízei összeérnek, és a fagylalt állaga is jobb lesz.

    6

    A jól lehűlt fagylaltalapot öntsd egy fagylaltgépbe, és készítsd el a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy fagyasztható edénybe, és óránként keverd át egy villával, hogy elkerüld a jégkristályok képződését.

    A fagylaltgép használata biztosítja a legkrémesebb állagot. Ha nincs géped, a gyakori átkeveréssel is hasonló eredményt érhetsz el.

    7

    Tedd a fagylaltot a fagyasztóba legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    A teljes dermedéshez szükséges idő a fagyasztó teljesítményétől függ.

    8

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted extra vanília magokkal vagy csokoládéforgáccsal.

    A fagylaltot tálalás előtt 5-10 percig hagyd szobahőmérsékleten, hogy könnyebben kanalazható legyen, és jobban érezhetőek legyenek az ízei.