Vágd félbe a bourbon vanília rudat, kapard ki a belsejét, és tedd félre a magokat.
A kikapart vaníliarudat ne dobd ki! Tedd bele a cukortartóba, hogy a cukor is átvegye a vanília ízét.
Egy lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot. Add hozzá a vanília magokat és a kikapart rudat is. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, de ne forrald fel.
A keveréket folyamatosan kevergesd, hogy a cukor ne égjen le az edény aljára.
Vedd le a lábost a tűzről, és hagyd állni 10 percig, hogy a vanília teljes ízvilága kioldódjon. Távolítsd el a vaníliarudat.
Minél tovább hagyod állni a keveréket a vaníliarúddal, annál intenzívebb lesz a vanília íze.
Keverd hozzá a vanília kivonatot és a bourbon whiskyt, amely gazdagítja az ízvilágot és segít krémesebbé tenni a fagylalt állagát.
A bourbon whiskey mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Hagyd a keveréket teljesen kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megfelelően lehűljön.
A hűtési idő alatt a keverék ízei összeérnek, és a fagylalt állaga is jobb lesz.
A jól lehűlt fagylaltalapot öntsd egy fagylaltgépbe, és készítsd el a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy fagyasztható edénybe, és óránként keverd át egy villával, hogy elkerüld a jégkristályok képződését.
A fagylaltgép használata biztosítja a legkrémesebb állagot. Ha nincs géped, a gyakori átkeveréssel is hasonló eredményt érhetsz el.
Tedd a fagylaltot a fagyasztóba legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A teljes dermedéshez szükséges idő a fagyasztó teljesítményétől függ.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted extra vanília magokkal vagy csokoládéforgáccsal.
A fagylaltot tálalás előtt 5-10 percig hagyd szobahőmérsékleten, hogy könnyebben kanalazható legyen, és jobban érezhetőek legyenek az ízei.
Vágd félbe a bourbon vanília rudat, kapard ki a belsejét, és tedd félre a magokat.
A kikapart vaníliarudat ne dobd ki! Tedd bele a cukortartóba, hogy a cukor is átvegye a vanília ízét.
Egy lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot. Add hozzá a vanília magokat és a kikapart rudat is. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, de ne forrald fel.
A keveréket folyamatosan kevergesd, hogy a cukor ne égjen le az edény aljára.
Vedd le a lábost a tűzről, és hagyd állni 10 percig, hogy a vanília teljes ízvilága kioldódjon. Távolítsd el a vaníliarudat.
Minél tovább hagyod állni a keveréket a vaníliarúddal, annál intenzívebb lesz a vanília íze.
Keverd hozzá a vanília kivonatot és a bourbon whiskyt, amely gazdagítja az ízvilágot és segít krémesebbé tenni a fagylalt állagát.
A bourbon whiskey mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Hagyd a keveréket teljesen kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megfelelően lehűljön.
A hűtési idő alatt a keverék ízei összeérnek, és a fagylalt állaga is jobb lesz.
A jól lehűlt fagylaltalapot öntsd egy fagylaltgépbe, és készítsd el a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy fagyasztható edénybe, és óránként keverd át egy villával, hogy elkerüld a jégkristályok képződését.
A fagylaltgép használata biztosítja a legkrémesebb állagot. Ha nincs géped, a gyakori átkeveréssel is hasonló eredményt érhetsz el.
Tedd a fagylaltot a fagyasztóba legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A teljes dermedéshez szükséges idő a fagyasztó teljesítményétől függ.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted extra vanília magokkal vagy csokoládéforgáccsal.
A fagylaltot tálalás előtt 5-10 percig hagyd szobahőmérsékleten, hogy könnyebben kanalazható legyen, és jobban érezhetőek legyenek az ízei.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.