Bourbonnal ízesített ghee üvegben, gazdag aranyszínű zsiradék

Bourbonnal ízesített ghee

A bourbonnal ízesített ghee a hagyományos indiai ghee egy különleges változata, amely a bourbon gazdag ízével gazdagítja a vajat. A ghee készítése több mint egyszerű főzés – ez egy igazi élmény, ahol a vaj fokozatosan olvad el, miközben a fűszerek és a bourbon ízei a vajba szivárognak. A bourbon nemcsak ízesíti, hanem egy új dimenziót ad a ghee-nek. Ez a különleges ghee ideális nemcsak főzéshez, hanem akár süteményekhez és egyéb desszertekhez is. A ghee egy gazdag, aromás zsiradék, amely nemcsak finom, hanem jótékony hatású is, hiszen laktózmentes, és a fűszerek elősegítik az emésztést. A bourbonnal ízesített ghee egy igazi különlegesség minden étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
9000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
1000 g Vaj
2 ek. Bourbon
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 ek. Koriander mag
5 db Kardamom
1 rúd Fahéj
1 csipet Szerecsendió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat tedd egy vastag falú edénybe, és kezd el alacsony lángon melegíteni. Ügyelj arra, hogy ne hevítsd túl gyorsan, mert a vaj könnyen megéghet.

    Használj vastag fenekű edényt, hogy a hő egyenletesen eloszoljon, így elkerülheted, hogy a vaj leégjen.

    2

    Miután a vaj elkezdett olvadni, lassan melegedj tovább, miközben figyeld, hogy a felületén hab kezd képződni.

    A habot óvatosan távolítsd el egy kanállal, hogy a tiszta zsiradék maradjon az edényben.

    3

    Tedd bele a felaprított fokhagymát és gyömbért, majd a koriander magot, kardamomot, fahéjat és szerecsendiót. Hagyd őket forrni, hogy az ízek felszabaduljanak.

    A fokhagyma és a gyömbér gyorsan intenzív ízt ad, így figyelj arra, hogy ne égjenek meg, mert keserűvé válhatnak.

    4

    Tartsd alacsony lángon, amíg a fűszerek és a fokhagyma teljesen feloldódnak a vajban. A hab eltűnik, és az alján barna üledék kezd képződni.

    Ha szükséges, lassan melegítsd, hogy a fokhagyma és gyömbér ne égjen meg, és a vaj íze gazdag legyen.

    5

    Öntsd hozzá a bourbon-t, és hagyd egy kicsit forrni, hogy az alkohol elpárologjon, de az íz benne maradjon.

    A bourbon hozzáadása extra ízt ad a ghee-nek, de ne hagyd túl sokáig forrni, hogy ne veszítsen az ízéből.

    6

    Öntsd át a tiszta ghee-t egy szűrőn keresztül egy üvegbe, hogy eltávolítsd a fűszereket és a leülepedett tejfehérjét.

    Használj finom szűrőt, hogy a fűszeres vaj tiszta és sima legyen.

    7

    Hagyd kihűlni a ghee-t szobahőmérsékleten, majd tárold légmentesen záródó edényben.

    A kész bourbonnal ízesített ghee hűvös, száraz helyen tárolva hosszú ideig eláll.