Egy tálban keverd össze a búzalisztet, élesztőt, cukrot és sót – ez adja a naan tésztájának alapját.
A lisztet szitáld át, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.
Add hozzá a joghurtot, langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Ez kb. 10 perc kézi gyúrást igényel.
A joghurt lágyítja a tésztát. Használhatsz görög joghurtot is.
Fedd le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A tésztát letakarhatod egy nedves konyharuhával, hogy ne száradjon ki.
Közben egy kis tálban keverd össze a bourbon whiskyt a barna cukorral, és melegítsd fel kicsit, hogy a cukor elolvadjon. Ne forrald, csak langyos legyen.
Ha nincs bourbon whisky, használhatsz rumot vagy más édes likőrt.
A megkelt tésztát oszd 6 egyenlő részre, formázz gombócokat, majd nyújtsd ovális alakúra.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le.
Kend meg a tészta egyik felét a bourbonos keverékkel, hajtsd rá a másik felét, nyomd le finoman, majd kissé nyújtsd meg újra.
A bourbonos keveréket ne vidd a tészta szélére, hogy ne folyjon ki sütés közben.
Forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon. Süsd a naanokat oldalanként 1-2 percig, amíg szép aranybarna foltok jelennek meg rajta.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg a naanokat. Ha túl gyorsan sülnek, vedd lejjebb a lángot.
Még forrón kend meg a naanokat olvasztott vajjal – így fényesebbek és puhábbak lesznek.
A vaj helyett használhatsz olívaolajat is.
Tálald azonnal. A bourbon fűszeres, meleg íze tökéletesen illik a barna cukor karamelles édességéhez.
A naanokat tálalhatod currykhez, levesekhez vagy önmagában.
Tipp: a bourbonos keveréket ne tedd túl forrón a tésztára, különben átáztatja. Langyosan használd, és óvatosan adagold.
Pontosan ahogy a leírásban szerepel, figyelj a bourbonos keverék hőmérsékletére. Ha túl forró, a tészta elázik és nem lesz jó az állaga.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.