A sűrített tejet, kakaóport és a vajat egy közepes lábosba öntjük, majd közepes lángon elkezdjük melegíteni.
Mindig figyelj arra, hogy a lábos ne legyen túl forró, mert könnyen odaéghet.
Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket, amíg sűrűsödni kezd. Az állagának olyannak kell lennie, hogy kanállal már ne folyjon vissza, hanem egy kis időre megálljon a kanálon.
A keverést ne hagyd abba, különben könnyen leéghet. Ha túl folyósnak tűnik, még egy kicsit főzd tovább.
Miután elérte a megfelelő állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Amikor már nem forró, de még langyos, kezdheted a golyók formázását.
Ha túl forró, nehéz lesz formázni a golyókat, tehát mindenképp hagyd kicsit lehűlni.
Formázz kis golyókat a masszából, és hempergesd meg őket a cukorgolyóban, hogy szép fényes, színes réteget kapjanak.
Használj egy kevés olajat a kezedre, hogy ne ragadjon rá a massza.
A kész brigadeirokat tálald kis papírtálcán, és hagyd őket teljesen kihűlni, hogy a cukor ne olvadjon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.