Brigadeiro cukorral golyók színes cukorgolyóban, tálalva

Brigadeiro cukorral

A brigadeiro a brazil gasztronómia egyik legismertebb édessége, amelyet a 1940-es években találtak ki, és azóta szinte minden brazil család asztalán ott van. Az édesség nevét az 1950-es évek politikai kampányáról neveztek el, és azóta is a házi készítésű édességek egyik legnépszerűbb darabja. A cukorral való forgatás újabb színt visz a tradicionális receptbe, amit sokszor szülinapi rendezvényekre készítenek. Az igazi titka, hogy a sűrített tej és a kakaó tökéletes harmóniát alkot, és a vaj segít abban, hogy a golyók simák és ragyogóak legyenek. Kiváló választás bármilyen rendezvényre, ünnepi alkalmakra, vagy csak egy kis édességre vágyó napokhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
1 doboz Sűrített tej
3 ek. Kakaópor
50 g Cukor
30 g Vaj
100 g Cukorgolyó a forgatáshoz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sűrített tejet, kakaóport és a vajat egy közepes lábosba öntjük, majd közepes lángon elkezdjük melegíteni.

    Mindig figyelj arra, hogy a lábos ne legyen túl forró, mert könnyen odaéghet.

    2

    Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket, amíg sűrűsödni kezd. Az állagának olyannak kell lennie, hogy kanállal már ne folyjon vissza, hanem egy kis időre megálljon a kanálon.

    A keverést ne hagyd abba, különben könnyen leéghet. Ha túl folyósnak tűnik, még egy kicsit főzd tovább.

    3

    Miután elérte a megfelelő állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Amikor már nem forró, de még langyos, kezdheted a golyók formázását.

    Ha túl forró, nehéz lesz formázni a golyókat, tehát mindenképp hagyd kicsit lehűlni.

    4

    Formázz kis golyókat a masszából, és hempergesd meg őket a cukorgolyóban, hogy szép fényes, színes réteget kapjanak.

    Használj egy kevés olajat a kezedre, hogy ne ragadjon rá a massza.

    5

    A kész brigadeirokat tálald kis papírtálcán, és hagyd őket teljesen kihűlni, hogy a cukor ne olvadjon el.