Broa de fubá com chocolate, egy szelet csokoládés kukoricadara sütemény egy tányéron

Broa de fubá com chocolate

A broa de fubá com chocolate egy hagyományos brazil sütemény, amelyet kukoricadarából készítenek. Az étel egyesíti a brazil konyha egyszerűséget és az ínycsiklandó csokoládé gazdag ízét. A sütemény eredete a brazil vidékeken található, ahol a kukoricadara alapú édességek mindennapi ételek voltak. A csokoládé hozzáadása modern változatot ad a tradicionális receptnek, így egy különleges, mégis otthonos desszert születik, amely tökéletes egy családi vacsorához vagy egy ünnepi asztalra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Fubá (kukoricadara)
100 g Liszt
150 g Cukor
3 ek. Kakaópor
2 db Tojás
200 ml Tej
100 ml Olaj
1 ek. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet Csipet só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra és készíts elő egy tepsit, amelyet vajjal vagy olajjal kikenhetsz és lisztezhetsz.

    Az alaposan kivajazott tepsi segít, hogy a sütemény könnyen kicsússzon a tepsiből.

    2

    Egy tálban keverd össze a fubát, lisztet, kakaóport, sütőport és a csipet sót.

    A száraz hozzávalók összekeverése segít abban, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá az olajat és a tejet. Keverd jól össze.

    A tojások felverése segít a tészta könnyű, légies állagának elérésében.

    4

    Lassan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, és folyamatosan keverd, hogy sima tésztát kapj.

    A tésztát ne keverd túl, hogy a sütemény ne legyen túl sűrű.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és süsd 35-40 percig, vagy amíg egy fogpiszkáló tisztán ki nem jön a közepéből.

    Figyelj a sütési időre, mert minden sütő más, és fontos, hogy a sütemény ne száradjon ki.

    6

    A sütemény elkészülte után hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és tálald.

    A sütemény a legjobb, ha teljesen kihűlt, így a szeletek könnyen kezelhetők és nem morzsolódnak.