Broken wheat payasam kókusztejjel és fűszerekkel, gazdag indiai desszert

Broken wheat payasam

A payasam egy híres indiai édesség, amely gyakran készül tejből, cukorból és fűszerekből. A törött búza alapú változata különleges és gazdag ízű, kókusztejjel és különféle fűszerekkel tálalva. Az ételt gyakran készítik ünnepi alkalmakkor, és az ízek gazdagsága mindenkinek ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Törött búza
500 ml Tej
200 ml Kókusztej
100 g Cukor
3 db Friss kardamom
1 tk. Fahéj
1 ek. Rózsavíz
2 ek. Sült kókuszreszelék
2 ek. Pirított mandula
400 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    A törött búzát öblítsd le alaposan, majd tedd egy edénybe, és öntsd rá a vizet. Főzd közepes lángon 10-12 percig, amíg a búza megpuhul.

    A búza alapos öblítése segít eltávolítani a port, amely a főzés közben felhalmozódhat.

    2

    Amikor a búza megpuhult, add hozzá a tejet és a kókusztejet, majd folytasd a főzést, amíg a keverék egy krémes állagot nem ér el, körülbelül 10-15 percig.

    A kókusztej gazdag ízt ad a payasamnak, de ne hagyd, hogy túl sokáig főjön, mert a tej megéghet.

    3

    Ezután add hozzá a cukrot, kardamomot, fahéjat, és keverd össze. Főzd tovább, amíg a cukor teljesen el nem olvad, és a keverék el nem éri a kívánt sűrűséget.

    A fűszereknek kis időre van szükségük, hogy a tejbe teljesen átjöjjenek, ezért fontos, hogy ne siess a főzéssel.

    4

    Miután elérte a megfelelő állagot, csepegtess bele egy kevés rózsavizet a friss íz és aroma érdekében, majd hagyd hűlni egy kicsit.

    A rózsavíz nemcsak ízében, hanem illatában is frissítő hatást kelt.

    5

    Tálald a payasamot melegen vagy szobahőmérsékleten, és szórd meg pirított mandulával és sült kókuszreszelékkel.

    A mandula és a kókuszreszelék ropogóssága és gazdag íze tökéletesen kiegészíti a puha, édes rizst.