A törött búzát öblítsd le alaposan, majd tedd egy edénybe, és öntsd rá a vizet. Főzd közepes lángon 10-12 percig, amíg a búza megpuhul.
A búza alapos öblítése segít eltávolítani a port, amely a főzés közben felhalmozódhat.
Amikor a búza megpuhult, add hozzá a tejet és a kókusztejet, majd folytasd a főzést, amíg a keverék egy krémes állagot nem ér el, körülbelül 10-15 percig.
A kókusztej gazdag ízt ad a payasamnak, de ne hagyd, hogy túl sokáig főjön, mert a tej megéghet.
Ezután add hozzá a cukrot, kardamomot, fahéjat, és keverd össze. Főzd tovább, amíg a cukor teljesen el nem olvad, és a keverék el nem éri a kívánt sűrűséget.
A fűszereknek kis időre van szükségük, hogy a tejbe teljesen átjöjjenek, ezért fontos, hogy ne siess a főzéssel.
Miután elérte a megfelelő állagot, csepegtess bele egy kevés rózsavizet a friss íz és aroma érdekében, majd hagyd hűlni egy kicsit.
A rózsavíz nemcsak ízében, hanem illatában is frissítő hatást kelt.
Tálald a payasamot melegen vagy szobahőmérsékleten, és szórd meg pirított mandulával és sült kókuszreszelékkel.
A mandula és a kókuszreszelék ropogóssága és gazdag íze tökéletesen kiegészíti a puha, édes rizst.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.