A brokkolit szedd rózsáira, a sárgarépát és a paprikát vágd vékony szeletekre. A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel.
A zöldségeket érdemes egyforma méretűre vágni, hogy egyenletesen süljenek meg.
Egy serpenyőben vagy wokban hevíts olívaolajat, majd pirítsd meg a fokhagymát és a gyömbért 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad az ételnek. Alacsonyabb hőfokon pirítsd, ha szükséges.
Add hozzá a brokkolit, a sárgarépát és a paprikát. Kevergetve pirítsd 5-7 percig, hogy a zöldségek kissé megpuhuljanak, de még ropogósak maradjanak.
Ne tedd tele a serpenyőt, mert akkor a zöldségek párolódni fognak ahelyett, hogy pirulnának. Ha sok zöldséged van, pirítsd le őket több részletben.
Egy kisebb tálban keverd össze a szójaszószt, a szezámolajat, a kukoricakeményítőt és a vizet, majd öntsd a serpenyőbe.
A kukoricakeményítő segít besűríteni a szószt. Keverd csomómentesre a vízzel, mielőtt a többi hozzávalóval összekevered.
Kevergetve főzd további 2-3 percig, amíg a szósz besűrűsödik, és bevonja a zöldségeket.
Folyamatosan kevergesd, hogy a szósz ne égjen le az aljára.
Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal, és ízlés szerint adj hozzá extra szójaszószt vagy csípős szószt.
A szezámmagot enyhén megpiríthatod száraz serpenyőben, hogy intenzívebb íze legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.