Brokkoli stir fry szezámmagos szójaszósszal és ropogós zöldségekkel tálalva.

Brokkoli stir fry

A stir fry az ázsiai konyha egyik legegyszerűbb és leggyorsabb étele, amely tele van friss és ropogós zöldségekkel. Ez a brokkolis változat nemcsak egészséges, hanem rendkívül ízletes is. A szójaszósz és a szezámolaj gazdag ízt ad a zöldségeknek, miközben a gyors pirítás megőrzi azok frissességét és ropogós textúráját. Ideális választás egy könnyű, de tápláló étkezéshez, amely kevesebb mint 20 perc alatt elkészül.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g brokkoli
2 db sárgarépa
1 db piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
1 tk. gyömbér (reszelt)
3 ek. szójaszósz
1 ek. szezámolaj
2 ek. olívaolaj
1 ek. kukoricakeményítő
100 ml víz
1 ek. szezámmag
1 csipet bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit szedd rózsáira, a sárgarépát és a paprikát vágd vékony szeletekre. A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel.

    A zöldségeket érdemes egyforma méretűre vágni, hogy egyenletesen süljenek meg.

    2

    Egy serpenyőben vagy wokban hevíts olívaolajat, majd pirítsd meg a fokhagymát és a gyömbért 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad az ételnek. Alacsonyabb hőfokon pirítsd, ha szükséges.

    3

    Add hozzá a brokkolit, a sárgarépát és a paprikát. Kevergetve pirítsd 5-7 percig, hogy a zöldségek kissé megpuhuljanak, de még ropogósak maradjanak.

    Ne tedd tele a serpenyőt, mert akkor a zöldségek párolódni fognak ahelyett, hogy pirulnának. Ha sok zöldséged van, pirítsd le őket több részletben.

    4

    Egy kisebb tálban keverd össze a szójaszószt, a szezámolajat, a kukoricakeményítőt és a vizet, majd öntsd a serpenyőbe.

    A kukoricakeményítő segít besűríteni a szószt. Keverd csomómentesre a vízzel, mielőtt a többi hozzávalóval összekevered.

    5

    Kevergetve főzd további 2-3 percig, amíg a szósz besűrűsödik, és bevonja a zöldségeket.

    Folyamatosan kevergesd, hogy a szósz ne égjen le az aljára.

    6

    Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal, és ízlés szerint adj hozzá extra szójaszószt vagy csípős szószt.

    A szezámmagot enyhén megpiríthatod száraz serpenyőben, hogy intenzívebb íze legyen.