Brokkolikrémleves pirított magvakkal tálalva

Brokkolikrémleves pirított magvakkal

A brokkolikrémleves az egészséges és gyorsan elkészíthető ételek egyik kedvence. Ez a recept tökéletes választás egy könnyű, de tápláló ebédhez vagy vacsorához. A pirított magvak különleges textúrát és ízvilágot adnak a levesnek, miközben egyszerűen elkészíthetők. Az étel remek példája annak, hogy a vegán konyha is lehet ízletes és változatos. Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd a brokkoli és a magvak harmonikus kombinációját!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Brokkoli
1 db Vöröshagyma
2 db Fokhagymagerezd
2 ek. Olívaolaj
1 l Zöldségleves alaplé
200 ml Szójatejszín
2 ek. Napraforgómag
2 ek. Tökmag
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit mosd meg, és szedd rózsáira. A vöröshagymát vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze.

    A brokkoli torzsáját se dobd ki! Hámozd meg, és kockázd fel, majd add a rózsákhoz. Így nem vész kárba semmi.

    2

    Egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és dinszteld meg rajta a hagymát és fokhagymát.

    Alacsony lángon dinszteld a hagymát, hogy ne égjen meg, hanem szépen üvegesre párolódjon.

    3

    Add hozzá a brokkolit, és öntsd fel a zöldségleves alaplével. Forrald fel, majd főzd 10-15 percig, amíg a brokkoli megpuhul.

    Ha nincs zöldségleves alapléd, használhatsz vizet is, de a leves íze kevésbé lesz intenzív. Ebben az esetben érdemes több fűszert használni.

    4

    Turmixold össze a levest botmixerrel, amíg sima krémet nem kapsz.

    A turmixolásnál légy óvatos, mert a forró leves fröcskölhet! Kezdd alacsony fokozaton, és fokozatosan emeld a sebességet.

    5

    Add hozzá a szójatejszínt, ízesítsd sóval és borssal, majd forrald össze.

    A szójatejszíntől a leves krémesebb és lágyabb lesz. Kóstold meg, és ízlés szerint fűszerezd tovább.

    6

    Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a napraforgómagot és a tökmagot aranybarnára.

    Figyelj oda, mert a magvak könnyen megégnek! Folyamatosan kevergesd őket, és vedd le a tűzről, amint aranybarnák.

    7

    Tálald a levest, és szórd meg a tetejét a pirított magvakkal és aprított petrezselyemmel.

    A levest tálalhatod pirított kenyérkockákkal is, vagy meglocsolhatod egy kevés olívaolajjal.