Brokkolis quinoa curry Buddha-tál lime tofuval tálalva

Brokkolis quinoa curry Buddha-tál lime tofuval

Ez a brokkolis quinoa curry Buddha-tál lime tofuval tökéletes választás azok számára, akik egy ízletes, egészséges és tápláló vegán fogásra vágynak. A quinoa teljes értékű fehérjeforrás, a brokkoli ropogós textúrát ad, míg a currys lime tofu pikáns ízt kölcsönöz az ételnek. A fekete szezámmag ropogós textúrát ad, a kókusztej pedig selymesen öleli körbe az ízeket. Ez az étel nemcsak tápláló, hanem vizuálisan is lenyűgöző, így kiváló választás egy hétköznapi vagy különleges alkalomra egyaránt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
510 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Quinoa
200 g Brokkoli
200 g Tofu
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 tk. Currypor
1 tk. Kurkuma
1 db Friss lime
2 ág Friss koriander
1 ek. Fekete szezámmag
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.

    A quinoa főzéséhez használhatsz zöldséglevet is, hogy ízletesebb legyen.

    2

    A brokkolit szedd rózsáira, majd forrásban lévő vízben blansírozd 2-3 percig, hogy élénkzöld maradjon és kissé roppanós legyen.

    A blansírozott brokkolit azonnal tedd jeges vízbe, hogy megőrizze a színét és ropogós állagát.

    3

    A tofut vágd kisebb kockákra, majd keverd össze 1 evőkanál lime levével és 1 evőkanál szójaszósszal. Hagyd pácolódni 10 percig.

    A tofu pácolás előtt nyomkodd ki a felesleges vizet belőle, hogy jobban magába szívja az ízeket. Ehhez használhatsz papírtörlőt vagy egy tofuprést.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd el.

    A hagymát közepes lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem karamellizálódjon.

    5

    Szórd bele a curryt és a kurkumát, majd add hozzá a kókusztejet. Keverd össze alaposan, és főzd 10 percig.

    A curryt és a kurkumát a kókusztej előtt egy kicsit pirítsd meg az olajban, hogy jobban kijöjjön az aromájuk.

    6

    Közben egy másik serpenyőben süsd aranybarnára a pácolt tofut 5-7 perc alatt.

    A tofut magas lángon süsd, hogy ropogós legyen a külseje. Ne forgasd túl sokat, hogy ne essen szét.

    7

    A quinoa curryhez add hozzá a frissen facsart lime levét, majd óvatosan keverd bele a blansírozott brokkolit.

    A lime levét csak a legvégén add hozzá, hogy megőrizze a frissességét.

    8

    Tálaláskor helyezd a quinoás curry-t egy mély tálba, majd rendezd el rajta a sült lime tofut. Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel.

    A tálalásnál használj különböző színeket és textúrákat, hogy a tál vonzóbb legyen.

    9

    Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és színes Buddha-tálat!

    A tálaláskor adhatsz hozzá egy kis csípős szószt, ha szereted a pikáns ízeket.