A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.
A quinoa főzéséhez használhatsz zöldséglevet is, hogy ízletesebb legyen.
A brokkolit szedd rózsáira, majd forrásban lévő vízben blansírozd 2-3 percig, hogy élénkzöld maradjon és kissé roppanós legyen.
A blansírozott brokkolit azonnal tedd jeges vízbe, hogy megőrizze a színét és ropogós állagát.
A tofut vágd kisebb kockákra, majd keverd össze 1 evőkanál lime levével és 1 evőkanál szójaszósszal. Hagyd pácolódni 10 percig.
A tofu pácolás előtt nyomkodd ki a felesleges vizet belőle, hogy jobban magába szívja az ízeket. Ehhez használhatsz papírtörlőt vagy egy tofuprést.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd el.
A hagymát közepes lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem karamellizálódjon.
Szórd bele a curryt és a kurkumát, majd add hozzá a kókusztejet. Keverd össze alaposan, és főzd 10 percig.
A curryt és a kurkumát a kókusztej előtt egy kicsit pirítsd meg az olajban, hogy jobban kijöjjön az aromájuk.
Közben egy másik serpenyőben süsd aranybarnára a pácolt tofut 5-7 perc alatt.
A tofut magas lángon süsd, hogy ropogós legyen a külseje. Ne forgasd túl sokat, hogy ne essen szét.
A quinoa curryhez add hozzá a frissen facsart lime levét, majd óvatosan keverd bele a blansírozott brokkolit.
A lime levét csak a legvégén add hozzá, hogy megőrizze a frissességét.
Tálaláskor helyezd a quinoás curry-t egy mély tálba, majd rendezd el rajta a sült lime tofut. Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel.
A tálalásnál használj különböző színeket és textúrákat, hogy a tál vonzóbb legyen.
Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és színes Buddha-tálat!
A tálaláskor adhatsz hozzá egy kis csípős szószt, ha szereted a pikáns ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.