Bruschetta olívabogyóval, paradicsomos keverékkel, friss bazsalikommal díszítve

Bruschetta olívabogyóval

A bruschetta egy klasszikus olasz étel, amely egyszerű, de ínycsiklandó összetevőkből készül. Az étel eredete Toszkánából származik, ahol a gazdák használták fel a friss kenyérdarabokat és a szezonális alapanyagokat. A bruschetta egyik legnépszerűbb változata a paradicsomos, olívabogyós recept, amely az olasz konyha frissességét és egyszerűségét tükrözi. A bruschetta az olasz étkezések fontos része, különösen előételként, és könnyen elkészíthető bármilyen alkalomra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Friss baguette
100 g Olívabogyó (zöld vagy fekete)
2 db Friss paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss bazsalikom
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Balsamicó ecet
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A baguettet szeleteljük fel egyenlő vastagságú darabokra, majd pirítsuk meg őket egy serpenyőben vagy sütőben.

    A pirítás segít a kenyér ropogóssá válásában, ami alapvető a bruschettához.

    2

    A paradicsomokat vágjuk kis kockákra, az olívabogyókat szeleteljük fel, majd egy tálban keverjük össze őket.

    A paradicsomot és az olívabogyót apróra vágva jobban eloszlik rajtuk az olívaolaj és a fűszerek.

    3

    A fokhagymát reszeljük le, és adjuk hozzá a paradicsomos keverékhez, majd a bazsalikom leveleit tépkedjük bele.

    A fokhagyma éles íze jól kiegészíti a friss paradicsom édes savasságát.

    4

    Öntsük rá az olívaolajat, a balsamicó ecetet, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

    A balsamicó ecet egy kis savanykás ízt ad a bruschettának, ami tökéletesen harmonizál a paradicsommal.

    5

    A pirított baguette szeletekre halmozzuk a paradicsomos keveréket, majd azonnal tálaljuk.

    A bruschetta a legjobb, ha frissen, azonnal tálaljuk, mert a kenyér még ropogós marad.