Bruschetta paradicsommal és bazsalikommal tálalva egy rusztikus tányéron

Bruschetta paradicsommal és bazsalikommal

A bruschetta egy klasszikus olasz előétel, melynek története évszázadokra nyúlik vissza. Az olasz paraszti konyhából származik, ahol a friss, érett paradicsomot és zöldfűszereket használták a kenyér ízesítésére. A modern bruschetta recept a 19. század közepére tehető, és azóta is az egyik legnépszerűbb előétel Olaszországban és világszerte. Az egyszerűségében rejlik a varázsa: pirított kenyér, friss paradicsom, bazsalikom és egy kis olívaolaj. Ez a friss és ínycsiklandó étel ideális választás nyári napokra vagy könnyed vacsorákhoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Ciabatta kenyér
4 db Érett paradicsom
5 levél Friss bazsalikom
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Balsamico ecet
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A ciabatta kenyeret vágd fel 1-1,5 cm vastag szeletekre, majd tedd őket egy sütőlapra.

    A szeletek legyenek egyenletesek, hogy mindegyik ugyanolyan jól piruljon.

    2

    Helyezd a kenyeret 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd meg 5-7 percig, amíg aranybarnára pirul. Ha szeretnéd, egy kis olívaolajat is locsolhatsz a kenyérre pirítás előtt.

    A kenyér pirítása fontos, hogy ne legyen túl kemény, de elég ropogós legyen.

    3

    A paradicsomokat mosd meg, majd vágd fel apró kockákra. A fokhagymát finomra aprítva add hozzá a paradicsomhoz.

    Ha a paradicsomot érett és lédús fajtából választod, az íze még gazdagabb lesz.

    4

    A friss bazsalikomot vágd apróra, és keverd a paradicsomos keverékhez. Add hozzá az olívaolajat, a balsamico ecetet, a sót és a frissen őrölt borsot.

    A bazsalikomot ne vágd túl apróra, mert így jobban megőrzi az ízét.

    5

    A pirított ciabatta kenyér szeletekre egyenletesen oszlasd el a paradicsomos keveréket. Tálald azonnal.

    A bruschetta-t frissen tálald, mert így megőrzi a ropogós állagát és a friss ízeket.