A ciabatta kenyeret vágd fel 1-1,5 cm vastag szeletekre, majd tedd őket egy sütőlapra.
A szeletek legyenek egyenletesek, hogy mindegyik ugyanolyan jól piruljon.
Helyezd a kenyeret 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd meg 5-7 percig, amíg aranybarnára pirul. Ha szeretnéd, egy kis olívaolajat is locsolhatsz a kenyérre pirítás előtt.
A kenyér pirítása fontos, hogy ne legyen túl kemény, de elég ropogós legyen.
A paradicsomokat mosd meg, majd vágd fel apró kockákra. A fokhagymát finomra aprítva add hozzá a paradicsomhoz.
Ha a paradicsomot érett és lédús fajtából választod, az íze még gazdagabb lesz.
A friss bazsalikomot vágd apróra, és keverd a paradicsomos keverékhez. Add hozzá az olívaolajat, a balsamico ecetet, a sót és a frissen őrölt borsot.
A bazsalikomot ne vágd túl apróra, mert így jobban megőrzi az ízét.
A pirított ciabatta kenyér szeletekre egyenletesen oszlasd el a paradicsomos keveréket. Tálald azonnal.
A bruschetta-t frissen tálald, mert így megőrzi a ropogós állagát és a friss ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.