Brüsszeli gofri friss gyümölcsökkel és tejszínhabbal

Brüsszeli Gofri

A Brüsszeli gofri Belgium egyik legismertebb édessége, amely a 19. század óta világszerte hódít. Az amerikai gofrival ellentétben a tésztája könnyebb és levegősebb, amitől különösen ropogós lesz. A brüsszeli gofrit hagyományosan porcukorral, friss gyümölcsökkel vagy csokoládéöntettel kínálják. Ha egy igazán autentikus belga édességet szeretnél kipróbálni, ez a recept tökéletes választás!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
430 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
250 ml Tej
100 g Vaj
2 db Tojás
30 g Kristálycukor
10 g Sütőpor
1 csipet
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lábosban olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni, hogy ne legyen túl forró a tésztához.

    A vajat ne forrald, csak olvaszd meg. A túl forró vaj tönkreteheti a tésztát.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a csipet sót.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és a vanília kivonatot.

    A tojásokat habosra verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, majd keverd simára egy habverővel, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy el nem keverednek.

    5

    Fokozatosan add hozzá az olvasztott vajat, és keverd jól össze, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.

    A vajat lassan csorgasd a tésztába, miközben folyamatosan kevered, hogy egyenletesen eloszoljon.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és enyhén kend ki olajjal vagy vajjal.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    Ne töltsd túl a gofrisütőt, mert a tészta kifolyhat. A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat.

    8

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A gofrit ne hagyd a gofrisütőben hűlni, mert bepárásodik és elveszíti a ropogósságát.

    9

    Tálald porcukorral, tejszínhabbal, friss gyümölcsökkel vagy csokoládéöntettel.

    A brüsszeli gofri frissen a legfinomabb. Kínálj mellé többféle feltétet, hogy mindenki a kedvére válogathasson.