A főtt burgonyát pürésítsd, és tedd félre. A sárgarépát hámozd meg, majd vágd apróra.
A burgonyát érdemes forrón pürésíteni, így könnyebben dolgozhatsz vele.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd őket, amíg üvegesednek.
A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy karamellizálódjon, ne égjen meg.
A sárgarépát tedd hozzá a pirított hagymához, és párold 5-7 percig, amíg megpuhul.
Ha a sárgarépa gyorsabban puhul, akkor egy kevés vizet is hozzáadhatsz, hogy megpuhuljon.
A sárgarépás hagymás keveréket add a pürésített burgonyához, sózd, borsozd, majd keverd jól össze.
A burgonyát és a zöldségeket alaposan keverd össze, hogy minden falat gazdag ízű legyen.
Formázz belőle kis golyókat, majd lapítsd ki őket, hogy formákat kapj.
Ha nem ragad a kezedhez, nedves kézzel dolgozz, hogy könnyebben formázhasd őket.
Egy serpenyőben, közepes lángon pirítsd mindkét oldalát 4-5 percig, amíg szép aranybarna kérget kapnak.
A ropogós kérget úgy érheted el, ha a serpenyőt nem túl zsúfolod tele.
Tálald a bubble and squeak-et friss petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem frissességet ad, és színt is csempész az ételbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.