Bubble and squeak sárgarépával, pirítva és friss petrezselyemmel tálalva

Bubble and squeak sárgarépával

A Bubble and squeak egy klasszikus angol étel, amelyet gyakran készítenek a maradék főtt burgonyából és zöldségekből. Az étel neve az elkészítés közben keletkező hangokra utal, amikor a hozzávalókat serpenyőben pirítják. A hagyományos változata gyakran káposztát is tartalmaz, de a sárgarépa friss ízt ad hozzá. Képzeld el, ahogy a ropogós, fűszeres burgonya és zöldségek keverednek, miközben az étel illata betölti a konyhát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Főtt burgonya
2 db Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt burgonyát pürésítsd, és tedd félre. A sárgarépát hámozd meg, majd vágd apróra.

    A burgonyát érdemes forrón pürésíteni, így könnyebben dolgozhatsz vele.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd őket, amíg üvegesednek.

    A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy karamellizálódjon, ne égjen meg.

    3

    A sárgarépát tedd hozzá a pirított hagymához, és párold 5-7 percig, amíg megpuhul.

    Ha a sárgarépa gyorsabban puhul, akkor egy kevés vizet is hozzáadhatsz, hogy megpuhuljon.

    4

    A sárgarépás hagymás keveréket add a pürésített burgonyához, sózd, borsozd, majd keverd jól össze.

    A burgonyát és a zöldségeket alaposan keverd össze, hogy minden falat gazdag ízű legyen.

    5

    Formázz belőle kis golyókat, majd lapítsd ki őket, hogy formákat kapj.

    Ha nem ragad a kezedhez, nedves kézzel dolgozz, hogy könnyebben formázhasd őket.

    6

    Egy serpenyőben, közepes lángon pirítsd mindkét oldalát 4-5 percig, amíg szép aranybarna kérget kapnak.

    A ropogós kérget úgy érheted el, ha a serpenyőt nem túl zsúfolod tele.

    7

    Tálald a bubble and squeak-et friss petrezselyemmel megszórva.

    A petrezselyem frissességet ad, és színt is csempész az ételbe.