Bubble and squeak savanyú káposztával tálalva, aranybarna ropogós réteggel

Bubble and squeak savanyú káposztával

A Bubble and squeak egy klasszikus angol étel, amely hagyományosan a maradék főtt burgonya és káposzta felhasználásával készült. A név a főzés közben hallható ropogó, sercegő hangokra utal. A savanyú káposzta hozzáadása különleges csavart ad ennek a klasszikus fogásnak, pikánsabbá és frissebbé téve az ételt. Kiváló választás reggelire, ebédre vagy vacsorára egyaránt, és remekül illik hozzá egy tükörtojás vagy akár egy kevés tejföl is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Főtt burgonya
400 g Savanyú káposzta
50 g Vaj
1 db Hagyma
1 tk.
1 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt burgonyát törd össze egy villával, hogy darabos pürét kapj.

    Ne törd teljesen simára a burgonyát, hagyj benne kisebb darabokat a jobb textúra érdekében.

    2

    A hagymát apróra vágd fel, majd egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és párold üvegesre a hagymát.

    Alacsony hőfokon párold a hagymát, hogy édes, lágy ízt kapjon és ne égjen meg.

    3

    A savanyú káposztát alaposan nyomkodd ki, hogy ne legyen túl savas, majd aprítsd kisebbre.

    Ha a savanyú káposzta túl erős, öblítsd át hideg vízzel, mielőtt felhasználod.

    4

    Add hozzá a savanyú káposztát és a tört burgonyát a hagymához, és alaposan keverd össze.

    Óvatosan keverd, hogy a burgonya ne törjön teljesen össze, így megtartja a ropogós kérgét sütés közben.

    5

    Sózd, borsozd ízlés szerint, majd közepes lángon, kevés vaj hozzáadásával süsd a keveréket, amíg az alja aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne keverd túl gyakran, hagyj időt, hogy ropogós kéreg alakuljon ki.

    6

    Fordítsd át a keveréket, hogy a másik oldal is aranybarna legyen. Ha nagyobb mennyiséget készítesz, készítheted kisebb adagokban is.

    Egy lapos spatulával könnyebb átfordítani a keveréket anélkül, hogy szétesne.

    7

    Frissen tálald, magában vagy egy tükörtojással kiegészítve.

    Friss petrezselyemmel megszórva még ízletesebb és mutatósabb lesz.