A főtt burgonyát törd össze egy villával, hogy darabos pürét kapj.
Ne törd teljesen simára a burgonyát, hagyj benne kisebb darabokat a jobb textúra érdekében.
A hagymát apróra vágd fel, majd egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és párold üvegesre a hagymát.
Alacsony hőfokon párold a hagymát, hogy édes, lágy ízt kapjon és ne égjen meg.
A savanyú káposztát alaposan nyomkodd ki, hogy ne legyen túl savas, majd aprítsd kisebbre.
Ha a savanyú káposzta túl erős, öblítsd át hideg vízzel, mielőtt felhasználod.
Add hozzá a savanyú káposztát és a tört burgonyát a hagymához, és alaposan keverd össze.
Óvatosan keverd, hogy a burgonya ne törjön teljesen össze, így megtartja a ropogós kérgét sütés közben.
Sózd, borsozd ízlés szerint, majd közepes lángon, kevés vaj hozzáadásával süsd a keveréket, amíg az alja aranybarna és ropogós nem lesz.
Ne keverd túl gyakran, hagyj időt, hogy ropogós kéreg alakuljon ki.
Fordítsd át a keveréket, hogy a másik oldal is aranybarna legyen. Ha nagyobb mennyiséget készítesz, készítheted kisebb adagokban is.
Egy lapos spatulával könnyebb átfordítani a keveréket anélkül, hogy szétesne.
Frissen tálald, magában vagy egy tükörtojással kiegészítve.
Friss petrezselyemmel megszórva még ízletesebb és mutatósabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.