Bubble and squeak szalonnával tálalva, aranybarna ropogós réteggel

Bubble and squeak szalonnával

A Bubble and squeak egy klasszikus angol étel, amelyet gyakran készítenek a maradék főtt burgonya és káposzta felhasználásával. Az étel nevét onnan kapta, hogy a keverék főzés közben ropogó hangot ad, ami a \'bubble\' (buborék) és a \'squeak\' (nyikorgás) szavakból ered. A szalonna hozzáadása gazdagabbá és ízletesebbé teszi az ételt, ami tökéletes választás reggelire vagy vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Főtt burgonya
400 g Főtt káposzta
100 g Szalonna
50 g Vaj
1 db Hagyma
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát és a káposztát törd össze egy villával, hogy pürét kapj.

    A burgonyát ne törd túl finomra, hogy legyen egy kis textúrája a keveréknek.

    2

    A szalonnát vágd apró darabokra, és egy serpenyőben süsd ropogósra.

    A szalonnát ne hagyd túlsülni, mert akkor keserű ízt adhat.

    3

    A hagymát apróra vágd, és a serpenyőben lévő szalonnás zsírban dinszteld meg, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagymát folyamatosan keverd, hogy ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a burgonyás és káposztás keveréket a serpenyőhöz, és keverd jól össze.

    Ne keverd túl sokat, mert a keverék ropogós kérget kell kapjon az alján.

    5

    Közepes lángon süsd a keveréket 10-15 percig, időnként megkeverve, amíg szép aranybarna nem lesz az alja.

    A keverék akkor lesz tökéletes, ha az alja enyhén ropogós és aranybarna.

    6

    A kész Bubble and squeak-et tálalhatod frissen, akár egy kis tojással is.

    A legjobb, ha frissen tálalod, így megőrzi a ropogós textúráját.