Bubur Candil, rizsgolyókkal és kókusztejjel tálalva

Bubur Candil (édes rizsgolyós kókusztejes kása)

A Bubur Candil egy hagyományos indonéz édesség, amely édes rizsgolyókat és kókusztejet tartalmaz. Az ételt gyakran fogyasztják reggelire, de desszertként is remek választás. Az étel alapját a kókusztej és a rizsgolyók adják, amelyek gazdag textúrát és ízvilágot biztosítanak. A Bubur Candil az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb desszert Indonéziában, amely édes ízével és krémes állagával mindenkit elbűvöl.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
400 ml Kókusztej
100 g Cukor
150 g Rizsliszt
1 l Víz
1 csipet
1 db Pandan levél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd át, majd egy lábasban, egy liter vízben főzd meg 15-20 perc alatt, amíg megpuhul.

    A rizst nem szükséges teljesen megfőzni, csak éppen puhára, hogy megtartja a kása állagát.

    2

    A rizslisztből és egy kevés vízből készíts tésztát, majd kis golyókat formázz belőle.

    A golyók méretét a saját igényeidhez igazíthatod, de ügyelj arra, hogy ne legyenek túl nagyok, hogy könnyen főjenek.

    3

    A rizshez add hozzá a pandan levelet (ha van), majd a kókusztejet, cukrot és csipetnyi sót.

    A pandan levél egy egyedi ízt ad a kásának, ha nem találsz, akkor el is hagyható, de a kókusztej elegendő ízt ad.

    4

    Főzd össze a kókusztejjel és a cukorral, majd add hozzá a rizsgolyókat. Főzd alacsony hőmérsékleten további 10-15 percig, amíg a golyók teljesen átfőnek és a kása besűrűsödik.

    A golyók akkor lesznek készre főve, ha a kókusztejes kása már sűrűsödik, és a golyók felemelkednek a tetejére.

    5

    Amikor elkészült, tálald melegen, és ha szeretnéd, egy kis extra kókusztejet is locsolhatsz rá.

    A kókusztej extra krémességet ad a kásának, de ha szeretnéd, egy kis sűrű kókusztejjel is tálalhatod.