A rizst alaposan mosd át, majd egy lábasban, egy liter vízben főzd meg 15-20 perc alatt, amíg megpuhul.
A rizst nem szükséges teljesen megfőzni, csak éppen puhára, hogy megtartja a kása állagát.
A rizslisztből és egy kevés vízből készíts tésztát, majd kis golyókat formázz belőle.
A golyók méretét a saját igényeidhez igazíthatod, de ügyelj arra, hogy ne legyenek túl nagyok, hogy könnyen főjenek.
A rizshez add hozzá a pandan levelet (ha van), majd a kókusztejet, cukrot és csipetnyi sót.
A pandan levél egy egyedi ízt ad a kásának, ha nem találsz, akkor el is hagyható, de a kókusztej elegendő ízt ad.
Főzd össze a kókusztejjel és a cukorral, majd add hozzá a rizsgolyókat. Főzd alacsony hőmérsékleten további 10-15 percig, amíg a golyók teljesen átfőnek és a kása besűrűsödik.
A golyók akkor lesznek készre főve, ha a kókusztejes kása már sűrűsödik, és a golyók felemelkednek a tetejére.
Amikor elkészült, tálald melegen, és ha szeretnéd, egy kis extra kókusztejet is locsolhatsz rá.
A kókusztej extra krémességet ad a kásának, de ha szeretnéd, egy kis sűrű kókusztejjel is tálalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.