Bubur Sumsum, kókusztejes rizskása tálalva

Bubur Sumsum (kókusztejes rizskása)

A Bubur Sumsum egy hagyományos indonéz étel, amelyet gyakran desszertként vagy reggeliként fogyasztanak. Az édes kókusztejes rizskása egyszerű, mégis tápláló étel, amely a kókusz és a rizs kombinációjával gazdag ízeket kínál. A recept a helyi konyha alapjaiban szerepel, és ma már szerte a világon népszerűsége nőtt, mivel könnyen elkészíthető és rendkívül ízletes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
400 ml Kókusztej
50 g Cukor
1 csipet
400 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, majd tedd egy edénybe.

    A rizs leöblítése segít eltávolítani a kemikáliákat és a felesleges keményítőt, ami segít, hogy a rizskása sima és krémes legyen.

    2

    Add hozzá a vizet és a sót a rizshöz, majd forrald fel.

    A víz és a só segít az alapízesítésben, így a rizs hamarabb megpuhul és az ízek is jól összeérnek.

    3

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt és hagyd a rizst alacsony lángon főzni, amíg meg nem puhul, kb. 15-20 percig.

    Ne felejtsd el kevergetni, hogy elkerüld a rizs leégését. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

    4

    Miután a rizs megpuhult, add hozzá a kókusztejet és a cukrot. Keverd össze, és főzd 5-10 percig, amíg a kókusztej teljesen beszívódik a rizsbe.

    A kókusztej gazdag, krémes ízt ad a rizskásának, és segít a desszert krémesebb állagában.

    5

    Amikor a rizs teljesen megszívta a kókusztejet és a kívánt sűrűséget elérte, vedd le a tűzről, és tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.

    A Bubur Sumsum-t melegen is tálalhatod, de ha hidegen tálalod, akkor az ízek még jobban összeérnek.