A rizst öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, majd tedd egy edénybe.
A rizs leöblítése segít eltávolítani a kemikáliákat és a felesleges keményítőt, ami segít, hogy a rizskása sima és krémes legyen.
Add hozzá a vizet és a sót a rizshöz, majd forrald fel.
A víz és a só segít az alapízesítésben, így a rizs hamarabb megpuhul és az ízek is jól összeérnek.
Miután felforrt, csökkentsd a hőt és hagyd a rizst alacsony lángon főzni, amíg meg nem puhul, kb. 15-20 percig.
Ne felejtsd el kevergetni, hogy elkerüld a rizs leégését. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.
Miután a rizs megpuhult, add hozzá a kókusztejet és a cukrot. Keverd össze, és főzd 5-10 percig, amíg a kókusztej teljesen beszívódik a rizsbe.
A kókusztej gazdag, krémes ízt ad a rizskásának, és segít a desszert krémesebb állagában.
Amikor a rizs teljesen megszívta a kókusztejet és a kívánt sűrűséget elérte, vedd le a tűzről, és tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.
A Bubur Sumsum-t melegen is tálalhatod, de ha hidegen tálalod, akkor az ízek még jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.