Buckeye Doughnut tálalva csokoládémázzal

Buckeye Doughnut

A Buckeye Doughnut az Ohio államban népszerű Buckeye Candy ihlette fánk. Az eredeti Buckeye egy mogyoróvajas golyó, amelyet részben csokoládéba mártanak, így a mogyoró formájára emlékeztet. A fánkos változat ezt az ízkombinációt egy puha, édes tésztában hozza el, amely belül mogyoróvajjal töltött, kívül pedig gazdag csokoládémázzal borított. Ha szereted a mogyoróvaj és csokoládé klasszikus párosát, ezt a receptet mindenképp ki kell próbálnod!

Előkészület 1 óra 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 1 óra 20 perc
3600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Liszt
80 g Kristálycukor
7 g Száraz élesztő
1 csipet
250 ml Meleg tej
2 db Tojás
50 g Vaj
1 tk. Vaníliakivonat
150 g Mogyoróvaj
120 g Porcukor
150 g Étcsokoládé
100 ml Tejszín
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a száraz élesztőt.

    Győződj meg róla, hogy az élesztő friss, különben a tészta nem fog megkelni.

    2

    Add hozzá a meleg tejet, a tojásokat és a vaníliakivonatot, majd kezdd el összedolgozni a tésztát.

    A tej ne legyen túl forró, mert az megölheti az élesztőt. A kézmeleg a legjobb.

    3

    Olvaszd meg a vajat, és fokozatosan adagold a tésztához, miközben folyamatosan gyúrod, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapsz.

    A vajat ne öntsd egyszerre a tésztához, mert nehezebben fog összeállni.

    4

    Takard le a tésztát konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A tésztát meleg helyen, huzattól védve keleszd. Például a sütőben, alacsony hőfokon.

    5

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1,5 cm vastagra, majd egy nagyobb pohárral vagy kiszúróval vágj belőle köröket.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor a fánkok nem lesznek elég puha.

    6

    Egy mély edényben hevítsd fel az olajat 180°C-ra. Ellenőrizd az olaj hőmérsékletét egy kis darab tésztával – ha azonnal feljön a tetejére és gyengéden sül, az olaj készen áll.

    Ha nincs hőmérőd, dobd az olajba egy kis darab kenyeret. Ha azonnal barnulni kezd, akkor túl forró az olaj.

    7

    Süsd a fánkokat 2-3 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarnára sülnek. Ne zsúfold tele az edényt, hogy az olaj hőmérséklete ne csökkenjen.

    Ha túl sok fánkot sütsz egyszerre, az olaj hőmérséklete leesik és a fánkok megszívják magukat olajjal.

    8

    A megsült fánkokat szedd ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a fánkok kevésbé lesznek zsírosak.

    9

    Keverd össze a mogyoróvajat a porcukorral, amíg sima, sűrű krémet nem kapsz, majd töltsd habzsákba.

    Ha a krém túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet vagy tejszínt.

    10

    Egy kis lyukat vágva a fánk oldalán, töltsd meg a habzsák segítségével a fánkok belsejét a mogyoróvajas krémmel.

    Ha nincs habzsákod, használj egy zárható műanyag zacskót, aminek a sarkát levágod.

    11

    Olvaszd meg az étcsokoládét a tejszínnel vízgőz felett, majd mártsd bele a fánkok tetejét a csokoládés mázba.

    Vízgőz felett olvasztva a csokoládé nem ég meg. Ügyelj arra, hogy a tál alja ne érjen a vízbe.

    12

    Hagyd a csokoládét megszilárdulni, majd tálald frissen a mogyoróvajas és csokoládés élményért!

    A csokoládé gyorsabb szilárdulásához tedd a fánkokat rövid időre a hűtőbe.