Budae jjigae, koreai fűszeres leves, tofukkal és tésztával tálalva

Budae jjigae

A Budae jjigae egy híres koreai étel, amely a koreai háború után alakult ki, amikor a katonák különféle nyugati alapanyagokat, mint a konzerv húsok és sajt, egyesítettek koreai fűszerekkel. Az étel színes és gazdag ízű, egy igazi komfort étel, amely fűszeres alaplében gazdag húsokkal, tofukkal és tésztával készül.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Marhahús (pl. darált hús vagy virsli)
200 g Tofu
2 ek. Koreai fűszerpasta (gochujang)
2 szál Zöldhagyma
3 gerezd Fokhagyma
100 g Kelkáposzta
150 g Koreai tészta (ramen vagy udon)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Seszámolaj
800 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst (vagy virslit) vágd kisebb darabokra. A tofut kockázd fel, a kelkáposztát pedig szeleteld fel vékony csíkokra.

    A húsokat először gyorsan piríthatod, hogy kihozd belőlük az ízeket.

    2

    Egy nagy fazékban forrald fel a vizet, majd add hozzá a gochujang fűszerpástát, szójaszószt és a szezámolajat. Keverd össze, hogy a fűszerpasta feloldódjon.

    A gochujang fűszerpasta intenzív ízt ad a levesnek, de ha nem szereted túl csípősen, csökkentsd a mennyiségét.

    3

    Add hozzá a húsdarabokat, a tofut, a kelkáposztát, és forrald össze a levest, amíg a hús meg nem puhul (kb. 20-25 perc).

    Ellenőrizd a hús puhaságát, hogy biztosan átsült legyen.

    4

    Miután a hús megpuhult, add hozzá a tésztát, és főzd további 5-7 percig, amíg a tészta megpuhul.

    A tésztát külön is főzheted, hogy ne főjön túl a levesben, így megőrzi a textúráját.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott zöldhagymával.

    A friss hagyma fokozza a leves friss ízét és színt ad neki.