Buffalo csirkés hamburger ropogós panírral és csípős szószban

Buffalo Csirkés Hamburger

A Buffalo Csirkés Hamburger az amerikai Buffalo csirkeszárnyak inspirációjára készült, amelyet a csípős szósz és a ropogós panír tesz igazán különlegessé. A kéksajtos öntet lágyítja az erős fűszereket, tökéletes egyensúlyt teremtve az ízek között. Ha szereted a pikáns ételeket és egy igazán ütős burgert keresel, akkor ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
810 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell filé
4 db Hamburgerzsemle (briós vagy vajas)
4 szelet Cheddar sajt
6 ek. Buffalo szósz
4 levél Saláta (római vagy jégsaláta)
1 db Paradicsom
1 db Lilahagyma
4 ek. Kéksajt öntet
2 tk. Dijoni mustár
100 g Liszt
2 db Tojás
150 g Zsemlemorzsa
1 tk. Fokhagymapor
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Chili por
1 tk.
1 tk. Fekete bors
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemelleket hosszában vágd félbe, hogy vékonyabb szeleteket kapj. Sózd, borsozd, majd szórd meg fokhagymaporral, füstölt paprikával és chili porral.

    A fűszereket alaposan dörzsöld bele a csirkemellbe, hogy mindenhol egyenletesen ízesített legyen.

    2

    Három tálat készíts elő: az egyikbe tedd a lisztet, a másodikba verd fel a tojásokat, a harmadikba pedig öntsd a zsemlemorzsát.

    A lisztet, tojást és zsemlemorzsát is fűszerezheted, hogy még ízesebb legyen a panír.

    3

    Forgasd meg a csirkeszeleteket először a lisztben, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában, hogy mindenhol jól bevonja a panír.

    A panírozás során ügyelj, hogy a csirkemell mindenhol egyenletesen be legyen vonva, különben nem lesz ropogós.

    4

    Forrósíts fel bő olajat egy serpenyőben 170°C-ra, majd süsd a csirkeszeleteket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    Az olaj hőmérsékletét egy konyhai hőmérővel ellenőrizheted a legpontosabban. Ha nincs hőmérőd, dobsz egy darabka kenyeret az olajba. Ha azonnal sistereg, akkor elég forró.

    5

    A kisült csirkeszeleteket azonnal forgasd meg a Buffalo szószban, hogy jól bevonja a fűszeres, csípős íz.

    A Buffalo szószt előre készítsd el, hogy a csirke azonnal belekerülhessen a sütés után.

    6

    Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés olívaolajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.

    A zsemléket belülről pirítsd meg, hogy a szósz ne áztassa el őket.

    7

    Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.

    A paradicsom ízét fokozhatod, ha vágás előtt szobahőmérsékleten hagyod.

    8

    Kenj egy kevés kéksajt öntetet a pirított zsemle belső oldalára, amely tökéletesen kiegyensúlyozza a csípős csirkét.

    Ha nem szereted a kéksajtot, helyettesítheted más öntettel, például ranch öntettel.

    9

    Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a Buffalo szószos csirkemell, a paradicsom és a lilahagyma. Zárd le a felső zsemleféllel.

    A salátalevelet alaposan mosd meg és szárítsd meg, mielőtt a zsemlébe teszed.

    10

    Azonnal tálald, lehetőleg sült burgonyával vagy friss coleslaw salátával. Tipp: Ha extra csípős élményt szeretnél, csepegtess még egy kevés Buffalo szószt a csirkemellre tálalás előtt!

    A coleslaw salátát érdemes előre elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.