A csirkemelleket hosszában vágd félbe, hogy vékonyabb szeleteket kapj. Sózd, borsozd, majd szórd meg fokhagymaporral, füstölt paprikával és chili porral.
A fűszereket alaposan dörzsöld bele a csirkemellbe, hogy mindenhol egyenletesen ízesített legyen.
Három tálat készíts elő: az egyikbe tedd a lisztet, a másodikba verd fel a tojásokat, a harmadikba pedig öntsd a zsemlemorzsát.
A lisztet, tojást és zsemlemorzsát is fűszerezheted, hogy még ízesebb legyen a panír.
Forgasd meg a csirkeszeleteket először a lisztben, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában, hogy mindenhol jól bevonja a panír.
A panírozás során ügyelj, hogy a csirkemell mindenhol egyenletesen be legyen vonva, különben nem lesz ropogós.
Forrósíts fel bő olajat egy serpenyőben 170°C-ra, majd süsd a csirkeszeleteket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
Az olaj hőmérsékletét egy konyhai hőmérővel ellenőrizheted a legpontosabban. Ha nincs hőmérőd, dobsz egy darabka kenyeret az olajba. Ha azonnal sistereg, akkor elég forró.
A kisült csirkeszeleteket azonnal forgasd meg a Buffalo szószban, hogy jól bevonja a fűszeres, csípős íz.
A Buffalo szószt előre készítsd el, hogy a csirke azonnal belekerülhessen a sütés után.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés olívaolajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A zsemléket belülről pirítsd meg, hogy a szósz ne áztassa el őket.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.
A paradicsom ízét fokozhatod, ha vágás előtt szobahőmérsékleten hagyod.
Kenj egy kevés kéksajt öntetet a pirított zsemle belső oldalára, amely tökéletesen kiegyensúlyozza a csípős csirkét.
Ha nem szereted a kéksajtot, helyettesítheted más öntettel, például ranch öntettel.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a Buffalo szószos csirkemell, a paradicsom és a lilahagyma. Zárd le a felső zsemleféllel.
A salátalevelet alaposan mosd meg és szárítsd meg, mielőtt a zsemlébe teszed.
Azonnal tálald, lehetőleg sült burgonyával vagy friss coleslaw salátával. Tipp: Ha extra csípős élményt szeretnél, csepegtess még egy kevés Buffalo szószt a csirkemellre tálalás előtt!
A coleslaw salátát érdemes előre elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.