Bulgogi galbi, grillezett marhahĂșsszeletek szezĂĄmmaggal Ă©s zöldhagymĂĄval tĂĄlalva

Bulgogi Galbi

A Bulgogi Galbi a koreai konyha egyik legismertebb Ă©tele, amely a bulgogi, azaz a grillezett hĂșsok közĂŒl a legnĂ©pszerƱbb. A bulgogi szĂł szĂł szerint \'grillezett hĂșst\' jelent, Ă©s KoreĂĄban a bulgogi galbi tradicionĂĄlis Ă©tel, amit ĂŒnnepi Ă©tkezĂ©seken Ă©s csalĂĄdi összejöveteleken is szĂ­vesen fogyasztanak. Az Ă©tel Ă­zvilĂĄgĂĄt a szĂłjaszĂłsz Ă©s a szezĂĄmolaj gazdagĂ­tja, a gyömbĂ©r Ă©s fokhagyma pedig kĂŒlönleges fƱszert ad neki. TĂĄlalĂĄskor friss zöldhagymĂĄval Ă©s szezĂĄmmaggal gazdagĂ­tjĂĄk, hogy a bulgogi mĂ©g Ă­nycsiklandĂłbbĂĄ vĂĄljon.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 kg MarhahĂșs (rib-eye steak)
⭕ 80 ml Szójaszósz
⭕ 2 ek. Barna cukor
⭕ 5 gerezd Fokhagyma
⭕ 20 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 2 ek. Szezámolaj
⭕ 2 db Koreai chilik
⭕ 1 l Víz
⭕ 2 ek. Szezámmag
⭕ 3 szĂĄl Zöldhagyma

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂĄgd kisebb szeletekre, hogy gyorsabban ĂĄtsĂŒljön. Tedd a hĂșsdarabokat egy nagy tĂĄlba.

    A hĂșs szeletelĂ©sĂ©hez Ă©rdemes fagyasztott hĂșst hasznĂĄlni, mert Ă­gy könnyebben vĂ©kony szeleteket tudsz vĂĄgni.

    2

    A szójaszószt, barna cukrot, szezåmolajat, reszelt fokhagymåt, reszelt gyömbért, felaprított koreai chiliket és vizet egy tålban keverd össze.

    A pĂĄcnak minĂ©l több idƑt adsz, annĂĄl Ă­zesebb lesz a hĂșs. A legjobb, ha egy ĂłrĂĄt hagyod pihenni.

    3

    Tedd a pĂĄcba a hĂșsdarabokat, Ă©s jĂłl keverd össze. Hagyj idƑt a pĂĄcban, hogy a hĂșs jĂłl magĂĄba szĂ­vja az Ă­zeket.

    A legjobb, ha legalĂĄbb 1 ĂłrĂĄt pihenteted a pĂĄcban a hĂșst, de akĂĄr egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt is hagyhatod.

    4

    A pihentetĂ©s utĂĄn sĂŒsd a hĂșst egy elƑmelegĂ­tett grillen vagy serpenyƑben 4-5 percig mindkĂ©t oldalon, amĂ­g a hĂșs megpirul Ă©s ĂĄtsĂŒl.

    A hĂșs sĂŒtĂ©sekor figyelj, hogy ne sĂŒsd tĂșl, mert akkor kiszĂĄradhat. A legjobb, ha a hĂșs közepesen ĂĄtsĂŒlt marad.

    5

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg szezĂĄmmaggal Ă©s aprĂ­tott zöldhagymĂĄval. TĂĄlald rizs mellett vagy akĂĄr salĂĄtĂĄval.

    A zöldhagyma friss íze és a szezåmmag ropogóssåga tökéletesen kiegészíti a bulgogi galbi ízét.