Bulgogi galbi, grillezett marhahússzeletek szezámmaggal és zöldhagymával tálalva

Bulgogi Galbi

A Bulgogi Galbi a koreai konyha egyik legismertebb étele, amely a bulgogi, azaz a grillezett húsok közül a legnépszerűbb. A bulgogi szó szó szerint \'grillezett húst\' jelent, és Koreában a bulgogi galbi tradicionális étel, amit ünnepi étkezéseken és családi összejöveteleken is szívesen fogyasztanak. Az étel ízvilágát a szójaszósz és a szezámolaj gazdagítja, a gyömbér és fokhagyma pedig különleges fűszert ad neki. Tálaláskor friss zöldhagymával és szezámmaggal gazdagítják, hogy a bulgogi még ínycsiklandóbbá váljon.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Marhahús (rib-eye steak)
80 ml Szójaszósz
2 ek. Barna cukor
5 gerezd Fokhagyma
20 g Friss gyömbér
2 ek. Szezámolaj
2 db Koreai chilik
1 l Víz
2 ek. Szezámmag
3 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb szeletekre, hogy gyorsabban átsüljön. Tedd a húsdarabokat egy nagy tálba.

    A hús szeleteléséhez érdemes fagyasztott húst használni, mert így könnyebben vékony szeleteket tudsz vágni.

    2

    A szójaszószt, barna cukrot, szezámolajat, reszelt fokhagymát, reszelt gyömbért, felaprított koreai chiliket és vizet egy tálban keverd össze.

    A pácnak minél több időt adsz, annál ízesebb lesz a hús. A legjobb, ha egy órát hagyod pihenni.

    3

    Tedd a pácba a húsdarabokat, és jól keverd össze. Hagyj időt a pácban, hogy a hús jól magába szívja az ízeket.

    A legjobb, ha legalább 1 órát pihenteted a pácban a húst, de akár egy éjszakán át is hagyhatod.

    4

    A pihentetés után süsd a húst egy előmelegített grillen vagy serpenyőben 4-5 percig mindkét oldalon, amíg a hús megpirul és átsül.

    A hús sütésekor figyelj, hogy ne süsd túl, mert akkor kiszáradhat. A legjobb, ha a hús közepesen átsült marad.

    5

    Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal és aprított zöldhagymával. Tálald rizs mellett vagy akár salátával.

    A zöldhagyma friss íze és a szezámmag ropogóssága tökéletesen kiegészíti a bulgogi galbi ízét.