A lisztet egy tálban keverd el a sóval, majd adj hozzá egy tojást és a vizet. Kézzel gyúrd sima tésztává.
Ha túl kemény a tészta, adj hozzá egy kis vizet. Ha túl lágy, szórj bele egy kevés lisztet.
A tésztát egyenletesen oszlasd el, majd húzd vékonyra. A tésztát ujjnyi hosszúságú darabokra vágd.
A tészta darabokat ne készítsd túl kicsire, mert főzés közben még összezsugorodnak.
A burgonyát hámozd meg, vágd kockákra, és egy lábasban főzd meg sós vízben, majd törd össze villával.
A burgonyát ne főzd túl, hogy ne legyen pépes a levesben, inkább maradjon egy kicsit darabos.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágva, olajban pirítsd meg egy nagyobb fazékban.
A fokhagymát óvatosan pirítsd, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válik.
Add hozzá a zöldségleves alaplét, a főtt burgonyát, és forrald fel. A tészta darabokat tedd bele, és főzd 5-7 percig, amíg feljönnek a víz tetejére.
A tészta darabok főzés közben megduzzadnak, és finom, rágós textúrát adnak.
Tálalás előtt friss korianderrel díszítsd a levest, és ha szükséges, ízesítsd sóval, borssal.
A koriander frissessége és aromája különleges ízt ad a levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.