Burgonyás Sujebi tálalva korianderrel

Burgonyás Sujebi

A Burgonyás Sujebi egy tradicionális koreai étel, amely vastag, házi készítésű tésztát és gazdag zöldségleves alapot tartalmaz. A levesben a burgonya és a tészta darabok összeolvadnak, egy tápláló és gazdag ételt alkotva, amely tökéletes étkezés télen. A friss korianderrel való tálalás pedig extra frissességet és ízt ad az ételnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
150 ml Víz
1 db Tojás
1 csipet
2 db Burgonya
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 l Zöldségleves alaplé
2 ek. Olaj
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet egy tálban keverd el a sóval, majd adj hozzá egy tojást és a vizet. Kézzel gyúrd sima tésztává.

    Ha túl kemény a tészta, adj hozzá egy kis vizet. Ha túl lágy, szórj bele egy kevés lisztet.

    2

    A tésztát egyenletesen oszlasd el, majd húzd vékonyra. A tésztát ujjnyi hosszúságú darabokra vágd.

    A tészta darabokat ne készítsd túl kicsire, mert főzés közben még összezsugorodnak.

    3

    A burgonyát hámozd meg, vágd kockákra, és egy lábasban főzd meg sós vízben, majd törd össze villával.

    A burgonyát ne főzd túl, hogy ne legyen pépes a levesben, inkább maradjon egy kicsit darabos.

    4

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágva, olajban pirítsd meg egy nagyobb fazékban.

    A fokhagymát óvatosan pirítsd, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válik.

    5

    Add hozzá a zöldségleves alaplét, a főtt burgonyát, és forrald fel. A tészta darabokat tedd bele, és főzd 5-7 percig, amíg feljönnek a víz tetejére.

    A tészta darabok főzés közben megduzzadnak, és finom, rágós textúrát adnak.

    6

    Tálalás előtt friss korianderrel díszítsd a levest, és ha szükséges, ízesítsd sóval, borssal.

    A koriander frissessége és aromája különleges ízt ad a levesnek.