A cseresznye paradicsomokat mosd meg, és vágd fel félbe. Helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Ha gyorsabban szeretnéd, az egész cseresznye paradicsomot is sütheted, de a félbevágott paradicsomok gyorsabban átsülnek.
A paradicsomokat locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, és a felaprított fokhagymával. Sütőben süsd 180°C-on 15-20 percig, amíg a paradicsomok szépen megpuhulnak és karamellizálódnak.
A sült paradicsomok szinte édesednek, így a balzsamecettel való locsolás fokozza a gazdag ízt.
A burrata sajtot vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten legyen, és ne legyen túl hideg tálaláskor.
A burrata akkor a legfinomabb, ha nem túl hideg, mert így a krémes belseje jobban érvényesül.
A tálalásra szánt tányérokra először a sült cseresznye paradicsomokat helyezd, majd rakd rá a burratát.
A paradicsomokat tálalás előtt is egy kicsit megszórhatod friss bazsalikommal, hogy még inkább kiemelkedjenek az ízek.
Locsold meg a tálat balzsamecettel és olívaolajjal, és szórd meg frissen őrölt fekete borssal.
A balzsamecet egy kis édességet ad, amely tökéletesen kiegészíti a sült paradicsomot és burratát.
A végén szórj friss bazsalikomleveleket a tetejére, és már tálalhatod is a burrata sült cseresznye paradicsommal salátát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.