Burrata sült cukkínivel, friss salátával és balzsamecettel tálalva.

Burrata sült cukkínivel

A burrata sajt olasz eredetű, és különleges textúrája és íze miatt az olasz konyha egyik legkedveltebb alapanyaga lett. A sült cukkini és burrata kombinációja gazdag és ínycsiklandó ételt alkot, amely tökéletes választás könnyed vacsorákhoz vagy ünnepi étkezésekhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Burrata sajt
2 db Cukkini
2 ek. Extra szűz olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Balzsamecet
1 csokor Friss bazsalikom
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkíniket mosd meg, majd vágd őket hosszában félbe, majd szeleteld fel. A cukkíniszeleteket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    Ha gyorsabban szeretnéd, az egész cukkínit is felteheted a sütőbe, de a szeletelt verzió gyorsabban átsül.

    2

    A cukkíniket locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, és a felaprított fokhagymával. Sütőben süsd 180°C-on 20-25 percig, amíg szépen megpuhulnak és kissé karamellizálódnak.

    Ha szereted az erősebb fokhagymaízt, zúzd össze a fokhagymát, és keverd el az olívaolajjal, mielőtt a cukkínire öntöd.

    3

    A burrata sajtot vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten legyen, és ne legyen túl hideg tálaláskor.

    A burrata akkor a legfinomabb, ha nem túl hideg, mert így a krémes belseje jobban érvényesül.

    4

    Miután a cukkíni megsült, tedd őket tányérra, és rakd rá a burratát.

    A sült cukkíni ízletesen édes, és a burrata krémessége tökéletesen kiegészíti a ropogós cukkínit.

    5

    Locsold meg a tálat balzsamecettel és olívaolajjal, és szórd meg frissen őrölt fekete borssal.

    A balzsamecet egy kis édességet ad, amely tökéletesen kiegészíti a cukkinit és burratát.

    6

    A végén szórj friss bazsalikomleveleket a tetejére, és már tálalhatod is a burrata sült cukkínivel salátát.