A cukkíniket mosd meg, majd vágd őket hosszában félbe, majd szeleteld fel. A cukkíniszeleteket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Ha gyorsabban szeretnéd, az egész cukkínit is felteheted a sütőbe, de a szeletelt verzió gyorsabban átsül.
A cukkíniket locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, és a felaprított fokhagymával. Sütőben süsd 180°C-on 20-25 percig, amíg szépen megpuhulnak és kissé karamellizálódnak.
Ha szereted az erősebb fokhagymaízt, zúzd össze a fokhagymát, és keverd el az olívaolajjal, mielőtt a cukkínire öntöd.
A burrata sajtot vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten legyen, és ne legyen túl hideg tálaláskor.
A burrata akkor a legfinomabb, ha nem túl hideg, mert így a krémes belseje jobban érvényesül.
Miután a cukkíni megsült, tedd őket tányérra, és rakd rá a burratát.
A sült cukkíni ízletesen édes, és a burrata krémessége tökéletesen kiegészíti a ropogós cukkínit.
Locsold meg a tálat balzsamecettel és olívaolajjal, és szórd meg frissen őrölt fekete borssal.
A balzsamecet egy kis édességet ad, amely tökéletesen kiegészíti a cukkinit és burratát.
A végén szórj friss bazsalikomleveleket a tetejére, és már tálalhatod is a burrata sült cukkínivel salátát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.