Burrata sült édesburgonyával, friss petrezselyemmel tálalva

Burrata sült édesburgonyával

A burrata sült édesburgonyával egy ínycsiklandó mediterrán étel, amely a friss burrata krémességét és az édesburgonya gazdag, ropogós állagát ötvözi. Az étel egyszerűen elkészíthető, és tökéletes választás a könnyed vacsorákhoz vagy akár egy ünnepi étkezéshez. Az édesburgonya a mediterrán konyhában gyakran előfordul, és rendkívül gazdag tápanyagokban. A burrata pedig az olasz konyha egyik kedvelt sajtja, amely finom krémes ízével emeli az étel gazdagságát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Édesburgonya
200 g Burrata sajt
3 ek. Olívaolaj
1 ág Friss rozmaring
1 ek. Friss citromlé
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sült édesburgonyához először is tisztítsuk meg az édesburgonyát, és vágjuk kisebb falatokra.

    Az édesburgonyát szeletelhetjük vagy kockázhatjuk, attól függően, hogy milyen formát szeretnénk a végén.

    2

    A burgonyadarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, majd szórjuk meg sóval, borssal és friss rozmaringgal.

    A rozmaring friss és intenzív ízt ad, de más fűszerekkel is variálható, például kakukkfűvel.

    3

    Süssük 180°C-on 25-30 percig, amíg a burgonya megpuhul és enyhén karamellizálódik.

    Ha az édesburgonya túl gyorsan pirul, takard le alufóliával, hogy ne égjen meg, miközben a belseje megpuhul.

    4

    Amíg az édesburgonya sül, a burratát helyezzük egy tálra, és locsoljuk meg a maradék olívaolajjal és citromlével.

    A citromlé frissíti a burratát, és segít kiemelni a sajt krémes ízét.

    5

    Miután a burgonya elkészült, tálaljuk a burratát az édesburgonyával, és szórjuk meg friss petrezselyemmel.

    A friss petrezselyem nemcsak ízesíti, hanem szép színt is ad az ételnek.