A sült édesburgonyához először is tisztítsuk meg az édesburgonyát, és vágjuk kisebb falatokra.
Az édesburgonyát szeletelhetjük vagy kockázhatjuk, attól függően, hogy milyen formát szeretnénk a végén.
A burgonyadarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, majd szórjuk meg sóval, borssal és friss rozmaringgal.
A rozmaring friss és intenzív ízt ad, de más fűszerekkel is variálható, például kakukkfűvel.
Süssük 180°C-on 25-30 percig, amíg a burgonya megpuhul és enyhén karamellizálódik.
Ha az édesburgonya túl gyorsan pirul, takard le alufóliával, hogy ne égjen meg, miközben a belseje megpuhul.
Amíg az édesburgonya sül, a burratát helyezzük egy tálra, és locsoljuk meg a maradék olívaolajjal és citromlével.
A citromlé frissíti a burratát, és segít kiemelni a sajt krémes ízét.
Miután a burgonya elkészült, tálaljuk a burratát az édesburgonyával, és szórjuk meg friss petrezselyemmel.
A friss petrezselyem nemcsak ízesíti, hanem szép színt is ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.