A paprikákat mosd meg, majd vágd fel félbe és távolítsd el a magjaikat. A paprikákat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe és locsold meg olívaolajjal. Sütőben süsd őket 180°C-on 20-25 percig, amíg a bőrük feketedni nem kezd.
A paprika bőrének leégése segít a héj eltávolításában, így könnyebben megpucolható lesz.
Miután a paprikák megsültek, tedd őket egy tálba és takard le fóliával, hagyd őket 10 percig pihenni, hogy könnyebben lehúzhasd a bőrt.
Ha gyorsan szeretnéd lehúzni a paprikák héját, tedd őket egy zárható zacskóba a pihentetéshez.
A római salátát mosd meg és szárítsd meg alaposan. Ezután tépd kisebb darabokra, hogy könnyebben tálalható legyen.
Ha nincs elég időd, használhatsz előre megmosott salátát is.
A paprikákat hámozd meg, és vágd fel csíkokra. A tányérokra először a római saláta darabokat helyezd, majd rakd rá a sült paprikákat.
A sült paprika édes és füstös íze remekül passzol a friss salátához és a krémes burratához.
A burrata sajtot tedd a salátára, majd locsold meg olívaolajjal, balzsamecettel, sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Ne spórolj az olívaolajjal, mert ez adja a saláta gazdag ízét, és a balzsamecet extra édességet ad a sült paprikának.
A végén szórj friss bazsalikomleveleket a tetejére, és már tálalhatod is a burrata sült paprikával salátát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.