A csirkecombokat sózd és borsozd be. A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paprikát csíkozd fel. A gluténmentes tésztát külön főzd meg sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le.
A gluténmentes tésztát ne főzd túl – gyorsabban puhul, mint a búzalisztes változat.
Forrósítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg a csirkecombokat oldalanként kb. 5 percig. Ezután vedd ki és tedd félre.
A hús pirításától alakul ki a szósz gazdag íze – ne hagyd ki ezt a lépést.
A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a vöröshagymát és fokhagymát 2-3 percig, majd add hozzá a paprikát, és párold további 5 percig.
A paprikát akkor add hozzá, amikor a hagyma már üveges – így nem ég meg.
Öntsd hozzá a bort, forrald fel, majd főzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon. Ezután add hozzá a paradicsomkonzervet és a rozmaringot.
A bort mindig forrald el, hogy ne maradjon benne alkoholos íz.
Tedd vissza a csirkecombokat a szószba, fedd le, és párold kis lángon 30 percig. Az utolsó 10 percben add hozzá az olívabogyót.
Az olívabogyót a végén add hozzá, így megőrzi formáját és ízét.
Tálaláskor halmozd a gluténmentes tésztát a tányérra, kanalazz rá a cacciatore szószból, és helyezz rá egy csirkecombot. Azonnal tálald.
A maradék szósz hűtőben 2 napig is eláll, és újramelegítve még ízletesebb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.