Cacciatore gluténmentes tésztával, csirkecombbal, paradicsomos szósszal és olívabogyóval tálalva

Cacciatore gluténmentes változatban

A Cacciatore gluténmentes változata azoknak készült, akik ételérzékenységük ellenére sem szeretnének lemondani az olasz konyha klasszikus ízeiről. Történeti háttér: a cacciatore eredetileg vadászok egyszerű étele volt, amelyet friss húsból, borral, paradicsommal és zöldségekkel készítettek. A gluténmentes verzió ugyanazokat az ízeket kínálja, kímélő, modern köntösben. Technikai tanács: a gluténmentes tésztákat mindig külön főzzük, ne keverjük közvetlenül a szószba, mert könnyen túlfőnek. Felhasználói élmény: ez a recept tökéletes választás azok számára, akik gluténmentes étrendet követnek, de nem akarnak kompromisszumot kötni az ízélmény terén. Könnyen elkészíthető, kiadós, és ugyanúgy otthonra, mint vendégváráshoz is tökéletes.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb (alsó-felső egyben)
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 db Fokhagyma
2 db Kápia paprika
400 g Paradicsomkonzerv (darabolt)
100 g Fekete olívabogyó
100 ml Száraz fehérbor
1 ág Friss rozmaring
1 tk.
0.5 tk. Feketebors
300 g Gluténmentes tészta (pl. kukorica- vagy rizstészta)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat sózd és borsozd be. A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paprikát csíkozd fel. A gluténmentes tésztát külön főzd meg sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le.

    A gluténmentes tésztát ne főzd túl – gyorsabban puhul, mint a búzalisztes változat.

    2

    Forrósítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg a csirkecombokat oldalanként kb. 5 percig. Ezután vedd ki és tedd félre.

    A hús pirításától alakul ki a szósz gazdag íze – ne hagyd ki ezt a lépést.

    3

    A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a vöröshagymát és fokhagymát 2-3 percig, majd add hozzá a paprikát, és párold további 5 percig.

    A paprikát akkor add hozzá, amikor a hagyma már üveges – így nem ég meg.

    4

    Öntsd hozzá a bort, forrald fel, majd főzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon. Ezután add hozzá a paradicsomkonzervet és a rozmaringot.

    A bort mindig forrald el, hogy ne maradjon benne alkoholos íz.

    5

    Tedd vissza a csirkecombokat a szószba, fedd le, és párold kis lángon 30 percig. Az utolsó 10 percben add hozzá az olívabogyót.

    Az olívabogyót a végén add hozzá, így megőrzi formáját és ízét.

    6

    Tálaláskor halmozd a gluténmentes tésztát a tányérra, kanalazz rá a cacciatore szószból, és helyezz rá egy csirkecombot. Azonnal tálald.

    A maradék szósz hűtőben 2 napig is eláll, és újramelegítve még ízletesebb.