Caldillo csirkével, friss korianderrel tálalva

Caldillo csirkével

A Caldillo egy hagyományos mexikói étel, amely gyakran fűszeres csirkehússal készül. A csirke gazdag ízét a kukorica édes aromája és a koriander frissessége egészíti ki, egyesítve a hagyományos mexikói leves összes jellemzőjét. Az étel egy meleg, laktató és ínycsiklandó leves, amely tökéletes a hideg napokon, és minden falat egy kis mexikói élvezetet hoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
1 l Zöldségleves alaplé
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
2 ág Friss koriander
150 g Kukorica (friss vagy konzerv)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd kis kockákra, majd egy serpenyőben az olívaolajon süsd meg mindkét oldalát, amíg aranybarna nem lesz.

    A csirkemell ne legyen túl vastag, hogy könnyebben megsüljön. Közepes lángon pirítsd, hogy a hús belseje is átsüljön.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, és egy másik serpenyőben pirítsd meg az olívaolajban, amíg üveges nem lesz.

    A fokhagyma pirítása segít kiemelni az étel ízét, és egy finom illatot ad neki.

    3

    Öntsd a zöldségleves alaplét a serpenyőbe, és add hozzá a sült csirkét. Főzd 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha a leves túl sűrűnek tűnik, egy kis vízzel hígíthatod, hogy elérd a kívánt állagot.

    4

    Add hozzá a kukoricát, sót, borsot, és főzd tovább 5 percig.

    A kukorica frissessége és édes íze jól kiegészíti a csirkét, és egy új textúrával gazdagítja az ételt.

    5

    Tálald a caldillót friss korianderrel megszórva.

    A koriander frissessége és citrusos íze tökéletesen passzol a fűszeres csirkéhez.