Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy pizzatálcát vagy tepsit, amit vékonyan kend meg olívaolajjal.
Az olívaolajjal kikent tálca megakadályozza a pizza leragadását, és ropogósabb alapot eredményez.
Nyújtsd ki a pizza tésztát a kívánt méretre, és helyezd a tepsibe.
A tésztát nyújtás előtt hagyd szobahőmérsékleten pihenni, így könnyebben kezelhető.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg durva tengeri sóval.
A durva tengeri só kiemeli a paradicsomszósz ízét. Használj minőségi paradicsomszószt a legjobb eredményért.
Szórd rá a reszelt mozzarellát, és helyezd a tésztára a szeletelt sült csirkemellet és a fekete olajbogyókat.
A feltéteket egyenletesen oszlasd el a tésztán, hogy minden szeletre jusson mindenből.
Süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, hogy a tészta ne égjen meg. A sütési idő a sütőtől függően változhat.
Sütés után helyezd el a szeletelt avokádót és a friss spenótot a pizza tetején, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.
Az avokádót és a spenótot csak sütés után tedd a pizzára, hogy frissek maradjanak. Az olívaolaj kiemeli az ízeket.
Szeleteld fel a pizzát, és azonnal tálald.
Azonnal tálalva a legfinomabb, amikor a tészta még ropogós és a feltétek frissek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.