Callaloo kókusztejjel, friss korianderrel tálalva

Callaloo kókusztejjel

A Callaloo egy hagyományos karibi étel, amelyet különböző zöldségekkel és fűszerekkel készítenek. Az étel alapját a friss zöldségek alkotják, amelyeket gazdag és krémes kókusztejjel ötvöznek. A kókusztej édes aromája és a friss zöldségek enyhe íze tökéletes egyensúlyt alkotnak, amely igazán különleges élményt biztosít. Az étel gyakran tálalják önálló étkezésként vagy köretként, és remekül illik grillezett húsok mellé is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Callaloo (vagy más zöld leveles zöldség, például spenót)
400 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss gyömbér
1 db Piros paprika
1 tk.
1 csipet Fekete bors
2 ek. Olívaolaj
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A callaloot (vagy a helyette használt zöldséget) alaposan mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. Ha friss, akkor blanszírozd egy rövid ideig forró vízben.

    Ha spenótot használsz, ne hagyd túl sokáig a forró vízben, hogy megőrizze élénk zöld színét.

    2

    A hagymát, fokhagymát és paprikát apróra vágd, és az olívaolajon pirítsd meg egy nagy serpenyőben közepes lángon.

    A hagymát és paprikát ne pirítsd túl erősen, mert a fűszerek kiéghetnek és keserűvé válhatnak.

    3

    Add hozzá a friss gyömbért, és keverd össze. Pirítsd 1-2 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A gyömbér frissessége ad egy különleges csípős ízt, ami remekül illik a kókusztejhez.

    4

    Tedd bele a callaloo-t a serpenyőbe, és keverd össze a fűszerekkel. Főzd addig, amíg a zöldség meg nem puhul, majd öntsd rá a kókusztejet.

    A kókusztej gazdag krémes állagot ad az ételnek, és enyhe édességet biztosít a zöldségekkel.

    5

    Hagyd, hogy az étel alacsony hőmérsékleten főjön 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy az étel ne legyen túl sűrű.

    6

    Amikor a callaloo teljesen megpuhult, ízesítsd sóval és borssal, és tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze remekül kiemeli a kókusztej édesebb aromáját.