A callaloot (vagy a helyette használt zöldséget) alaposan mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. Ha friss, akkor blanszírozd egy rövid ideig forró vízben.
Ha spenótot használsz, ne hagyd túl sokáig a forró vízben, hogy megőrizze élénk zöld színét.
A hagymát, fokhagymát és paprikát apróra vágd, és az olívaolajon pirítsd meg egy nagy serpenyőben közepes lángon.
A hagymát és paprikát ne pirítsd túl erősen, mert a fűszerek kiéghetnek és keserűvé válhatnak.
Add hozzá a friss gyömbért, és keverd össze. Pirítsd 1-2 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A gyömbér frissessége ad egy különleges csípős ízt, ami remekül illik a kókusztejhez.
Tedd bele a callaloo-t a serpenyőbe, és keverd össze a fűszerekkel. Főzd addig, amíg a zöldség meg nem puhul, majd öntsd rá a kókusztejet.
A kókusztej gazdag krémes állagot ad az ételnek, és enyhe édességet biztosít a zöldségekkel.
Hagyd, hogy az étel alacsony hőmérsékleten főjön 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy az étel ne legyen túl sűrű.
Amikor a callaloo teljesen megpuhult, ízesítsd sóval és borssal, és tálald friss korianderrel díszítve.
A koriander friss íze remekül kiemeli a kókusztej édesebb aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.