Callos marhahússal tálalva, gazdag szaftal és fehérbabokkal

Callos marhahússal

A Callos marhahússal egy hagyományos spanyol étel, amely mély gyökerekkel rendelkezik a spanyol konyhában. Az étel története a középkorig nyúlik vissza, és a spanyol háztartások egyik legnépszerűbb téli ételének számít. A gazdag húsos, babos alaplé és a fűszerek harmóniája minden falatban igazi ínycsiklandó élményt nyújt. Az étel nemcsak a spanyol, hanem az egész mediterrán konyha egyik igazi klasszikusa. A Callos marhahússal egy különleges étel, amely tökéletesen illik a hideg téli napokhoz, amikor egy kiadós ételre van szükségünk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 15 perc
Teljes 1 óra 30 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (leveshús)
150 g Chorizo
3 db Fokhagyma
1 db Hagyma
1 ek. Paprika (édes)
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
300 g Bab (fehér)
100 ml Vörösbor
1 l Levesalap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb kockákra, a chorizót pedig karikákra. A hagymát és fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel.

    Ha a hús túl nagy darabokban van, a hús szálkásabbá válhat, ezért érdemes kisebb kockákra vágni.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és tedd bele a hagymát. Pirítsd üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát, és pirítsd tovább.

    A hagyma pirításánál ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    3

    Add hozzá a marhahúst és a chorizót, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép barna nem lesz.

    A hús minél jobban megpirul, annál gazdagabb és mélyebb íze lesz a kész ételnek.

    4

    Ezután add hozzá a felaprított paradicsomot, a paprikát, a sót, a borsot és a vörösbort. Keverd össze, majd hagyd főni 5 percig.

    A vörösbor segít kiemelni a hús ízét, de ha nem szereted, használhatsz helyette egy kis húslevest.

    5

    Öntsd fel a levesalappal, és tedd fel főni. Amikor forrni kezd, add hozzá a fehérbabot, és főzd alacsony lángon körülbelül 1 órán keresztül, amíg a hús és a bab megpuhul.

    Ne hagyd, hogy túl forrjon, mert a hús megkeményedhet. A fokozatos főzés biztosítja, hogy a hús puha és szaftos maradjon.

    6

    Tálald forrón, friss kenyérrel vagy rizssel.

    A callos egy gazdag étel, így a rizs vagy a kenyér a legjobb köret hozzá, hogy felszívja a szaftot.