Callos sertéslábbal, gazdag spanyol húsos leves, füstölt kolbásszal

Callos sertéslábbal

A Callos egy klasszikus spanyol étel, amelyet sertéslábbal és füstölt kolbásszal készítenek. Ez a gazdag húsos leves a spanyol konyha egyik legismertebb fogása, amely különösen télen népszerű. Az ízek összhangja a bab, paprika, fűszerek és a hús tökéletes kombinációját alkotja, amelyet az alacsony hőmérsékleten történő hosszú főzés emel ki. Ez az étel egyszerű, de laktató, és egy igazi étkezés a család számára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéslábszár
150 g Füstölt kolbász
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Pip paprika
2 db Friss paradicsom
200 g Bab
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika (édes)
100 ml Fehérbor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéslábszárat tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra. A füstölt kolbászt szeleteld fel, a hagymát és a fokhagymát apróra vágd.

    A sertéslábszár előzetes főzése segíthet a tisztításban, és a hús jobban megpuhul.

    2

    Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd őket üvegesre.

    A hagyma karamellizálása fokozza az ízeket, így érdemes egy kicsit tovább pirítani, mint szokás.

    3

    Ezután add hozzá a paprikát, a füstölt kolbászt, és főzd további 5 percig.

    A kolbász füstös íze alapozza meg a leves gazdag ízét, és segít a paprikás alap kialakításában.

    4

    Tedd bele a felkockázott paradicsomokat, a babot, a köményt, a sót, a borsot és az édes paprikát. Öntsd fel a fehérborral, majd egy kis vízzel, hogy ellepje az összes hozzávalót.

    A bor egy kis savasságot ad, de ha szeretnéd édesebbre, egy kevés cukor is segíthet.

    5

    Főzd a levest alacsony lángon 45-60 percig, amíg a sertéslábszár megpuhul és az ízek összeérnek.

    A hosszabb főzés segít az összes íznek a levesben való összeolvadásában, és a hús is omlósabb lesz.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald melegen.

    A petrezselyem frissességet ad a levestek, és színesebbé teszi a tálalást.