A sertéslábszárat tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra. A füstölt kolbászt szeleteld fel, a hagymát és a fokhagymát apróra vágd.
A sertéslábszár előzetes főzése segíthet a tisztításban, és a hús jobban megpuhul.
Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd őket üvegesre.
A hagyma karamellizálása fokozza az ízeket, így érdemes egy kicsit tovább pirítani, mint szokás.
Ezután add hozzá a paprikát, a füstölt kolbászt, és főzd további 5 percig.
A kolbász füstös íze alapozza meg a leves gazdag ízét, és segít a paprikás alap kialakításában.
Tedd bele a felkockázott paradicsomokat, a babot, a köményt, a sót, a borsot és az édes paprikát. Öntsd fel a fehérborral, majd egy kis vízzel, hogy ellepje az összes hozzávalót.
A bor egy kis savasságot ad, de ha szeretnéd édesebbre, egy kevés cukor is segíthet.
Főzd a levest alacsony lángon 45-60 percig, amíg a sertéslábszár megpuhul és az ízek összeérnek.
A hosszabb főzés segít az összes íznek a levesben való összeolvadásában, és a hús is omlósabb lesz.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald melegen.
A petrezselyem frissességet ad a levestek, és színesebbé teszi a tálalást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.