Camembertes felfújt tálalva

Camembertes felfújt

A camembertes felfújt egy könnyed, sós étel, amely a camembert sajt gazdag ízét ötvözi a tojásos, lágy textúrával. Az étel a francia konyha egyik legkedveltebb sós desszertje, és már számos nemzet konyhájában is megtalálható. Tökéletes választás vacsorákra, mint előétel vagy főétel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
440 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Camembert sajt
4 db Tojás
200 ml Tej
50 g Liszt
30 g Vaj
1 cs. Cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A camembert sajtot reszeld le, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.

    A camembert sajtot is könnyebb reszelni, ha előtte kicsit lehűtöd.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a liszttel, sóval és egy csipet cukorral.

    A csipetnyi cukor segít kiegyensúlyozni a camembert esetleges kesernyés ízét.

    3

    A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.

    Fontos, hogy a tej langyos legyen, ne forró, mert a tojássárgája kicsapódhat.

    4

    A camembert sajtot keverd bele a tejes tojássárgájás masszába.

    Ha a camembert sajtnak vastag a héja, érdemes a héját levágni, mielőtt belekevered a masszába.

    5

    A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a sajtos masszába.

    Ügyelj arra, hogy a tojásfehérje habja valóban kemény legyen, mert ez biztosítja a felfújt megfelelő állagát.

    6

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a sajtos masszát.

    A forma aljára vágj egy sütőpapír kört, így biztosan nem ragad le a felfújt.

    7

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    Ha a teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    8

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.

    Tálalás előtt meghintheted egy kevés friss petrezselyemmel.