Készítsd elő az összes hozzávalót. A camembert sajtot reszeld le, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.
A camembert sajtot is könnyebb reszelni, ha előtte kicsit lehűtöd.
A tojássárgáját keverd össze a liszttel, sóval és egy csipet cukorral.
A csipetnyi cukor segít kiegyensúlyozni a camembert esetleges kesernyés ízét.
A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.
Fontos, hogy a tej langyos legyen, ne forró, mert a tojássárgája kicsapódhat.
A camembert sajtot keverd bele a tejes tojássárgájás masszába.
Ha a camembert sajtnak vastag a héja, érdemes a héját levágni, mielőtt belekevered a masszába.
A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a sajtos masszába.
Ügyelj arra, hogy a tojásfehérje habja valóban kemény legyen, mert ez biztosítja a felfújt megfelelő állagát.
A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a sajtos masszát.
A forma aljára vágj egy sütőpapír kört, így biztosan nem ragad le a felfújt.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.
Ha a teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.
Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.
Tálalás előtt meghintheted egy kevés friss petrezselyemmel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.