Canjica fahéjjal, egy tálban, tejszínnel és fahéjjal díszítve, melegen tálalva.

Canjica fahéjjal

A canjica egy tradicionális brazil étel, amelyet a brazil emberek évszázadok óta fogyasztanak, különösen a téli hónapokban. A fehér kukorica, tej, cukor és fahéj egy csodálatosan gazdag édességet alkotnak, melyet az egész család imád. Az étel eredete a brazil vidékhez kapcsolódik, ahol a kukorica és a tej a mindennapi alapanyagok közé tartozott. A fahéj hozzáadása még gazdagabbá és aromásabbá teszi ezt a desszertet. A canjica tökéletes választás egy ünnepi étkezésre, és remekül variálható egy kis vaníliával vagy kókuszreszelékkel is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 15 perc
Teljes 1 óra 30 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér kukorica
1 l Tej
100 g Cukor
2 rúd Fahéj
1 csipet
150 g Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér kukoricát alaposan öblítsd le, majd tedd be egy nagy tálba, és öntsd rá annyi vízet, hogy ellepje. Hagyd állni legalább 12 órán át, hogy a kukorica megpuhuljon.

    Minél tovább áztatod, annál gyorsabban megpuhul a kukorica főzés közben.

    2

    Az áztatás után a kukoricát öntsd le, majd tedd egy fazékba, öntsd rá a tejet, és adj hozzá egy csipet sót. Főzd közepes lángon, gyakran kevergetve, amíg a kukorica teljesen megpuhul, körülbelül 45-60 percig.

    A kukoricát figyeld folyamatosan, mert ha nem kevered, könnyen leéghet!

    3

    Amikor a kukorica megpuhult, add hozzá a cukrot és a fahéjrudakat. Keverd jól össze, majd főzd további 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha szeretnéd, egy kevés vaníliát is hozzáadhatsz a még gazdagabb ízért!

    4

    A tejföl hozzáadásához először egy kis mennyiséget vegyél ki a főzőlevéből, és keverd simára a tejföllel, majd add vissza a fazékba. Ezzel krémesebbé teszed az ételt.

    Ha a tejföl túl sűrű, egy kevés meleg tejet is adhatunk hozzá, hogy könnyebben elkeverhető legyen.

    5

    A főzés végén vedd ki a fahéjrudakat, és tálald melegen vagy szobahőmérsékleten. Szórhatsz rá egy kis extra fahéjat ízlés szerint.

    A canjica hidegen is nagyon finom, ha van időd, tedd hűtőbe egy-két órára.