A fehér kukoricát alaposan öblítsd le, majd tedd be egy nagy tálba, és öntsd rá annyi vízet, hogy ellepje. Hagyd állni legalább 12 órán át, hogy a kukorica megpuhuljon.
Minél tovább áztatod, annál gyorsabban megpuhul a kukorica főzés közben.
Az áztatás után a kukoricát öntsd le, majd tedd egy fazékba, öntsd rá a tejet, és adj hozzá egy csipet sót. Főzd közepes lángon, gyakran kevergetve, amíg a kukorica teljesen megpuhul, körülbelül 45-60 percig.
A kukoricát figyeld folyamatosan, mert ha nem kevered, könnyen leéghet!
Amikor a kukorica megpuhult, add hozzá a cukrot és a fahéjrudakat. Keverd jól össze, majd főzd további 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha szeretnéd, egy kevés vaníliát is hozzáadhatsz a még gazdagabb ízért!
A tejföl hozzáadásához először egy kis mennyiséget vegyél ki a főzőlevéből, és keverd simára a tejföllel, majd add vissza a fazékba. Ezzel krémesebbé teszed az ételt.
Ha a tejföl túl sűrű, egy kevés meleg tejet is adhatunk hozzá, hogy könnyebben elkeverhető legyen.
A főzés végén vedd ki a fahéjrudakat, és tálald melegen vagy szobahőmérsékleten. Szórhatsz rá egy kis extra fahéjat ízlés szerint.
A canjica hidegen is nagyon finom, ha van időd, tedd hűtőbe egy-két órára.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.