A kukoricadarához öntsd hozzá a tejet, és forrald fel egy nagy lábasban közepes lángon.
Fontos, hogy folyamatosan keverd a tejjel, hogy a dara ne égjen le.
Miután a tej felforrt, csökkentsd a hőt, és folytasd a főzést, míg a dara megpuhul, és a tej felszívódik. Ez kb. 20-25 percet vesz igénybe.
Ne hagyd el a tűzről, mert a kukoricadara hajlamos rásülni, ha nem kevered folyamatosan.
A cukrot karamellizáld meg egy másik serpenyőben. Add hozzá a vajat és keverd el, amíg szép aranybarna színt nem kap.
Figyelj, hogy ne égjen meg a cukor! Ha túl gyorsan karamellizálódik, csökkentsd a hőt.
A karamellizált cukrot add hozzá a kész kukoricadarához, majd keverd jól össze. Add hozzá a vaníliás cukrot, a fahéjat és a kókuszreszeléket.
A kókuszreszelék nemcsak ízében, hanem textúrájában is gazdagítja a Canjicát.
Puhítsd a keveréket a vajjal, és sózd meg egy csipet sóval, hogy kiemeld az ízeket.
A só egy apró trükk, ami segít, hogy a dessert íze teljes legyen.
Főzd további 5-10 percig, amíg az étel sűrűsödik és az ízek jól összeérnek.
Ha túl sűrűvé válik, egy kis tejet adva finomabb, krémesebb állagot érhetsz el.
Tálalás előtt hagyd kissé lehűlni, majd frissen, melegen, vagy szobahőmérsékleten tálald.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.