Canjica karamellizált cukorral, egy indiai édesség

Canjica karamellizált cukorral

A Canjica egy tradicionális indiai desszert, amely gyakran szerepel az ünnepi asztalon. A fő alapanyaga a kukoricadara, amit tejjel főznek, és különböző fűszerekkel és karamellizált cukorral ízesítenek. A Canjica gazdag és édes, de egy csipet sóval és fahéjjal az ízek tökéletes harmóniáját érhetjük el. Az étel leginkább télen és hideg napokon népszerű, és minden falatja egy igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér kukoricadara
800 ml Tej
50 g Kókuszreszelék
150 g Cukor
50 g Vaj
1 tk. Cinnamon (őrölt fahéj)
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricadarához öntsd hozzá a tejet, és forrald fel egy nagy lábasban közepes lángon.

    Fontos, hogy folyamatosan keverd a tejjel, hogy a dara ne égjen le.

    2

    Miután a tej felforrt, csökkentsd a hőt, és folytasd a főzést, míg a dara megpuhul, és a tej felszívódik. Ez kb. 20-25 percet vesz igénybe.

    Ne hagyd el a tűzről, mert a kukoricadara hajlamos rásülni, ha nem kevered folyamatosan.

    3

    A cukrot karamellizáld meg egy másik serpenyőben. Add hozzá a vajat és keverd el, amíg szép aranybarna színt nem kap.

    Figyelj, hogy ne égjen meg a cukor! Ha túl gyorsan karamellizálódik, csökkentsd a hőt.

    4

    A karamellizált cukrot add hozzá a kész kukoricadarához, majd keverd jól össze. Add hozzá a vaníliás cukrot, a fahéjat és a kókuszreszeléket.

    A kókuszreszelék nemcsak ízében, hanem textúrájában is gazdagítja a Canjicát.

    5

    Puhítsd a keveréket a vajjal, és sózd meg egy csipet sóval, hogy kiemeld az ízeket.

    A só egy apró trükk, ami segít, hogy a dessert íze teljes legyen.

    6

    Főzd további 5-10 percig, amíg az étel sűrűsödik és az ízek jól összeérnek.

    Ha túl sűrűvé válik, egy kis tejet adva finomabb, krémesebb állagot érhetsz el.

    7

    Tálalás előtt hagyd kissé lehűlni, majd frissen, melegen, vagy szobahőmérsékleten tálald.