Cannoli karamellás töltelékkel, friss mascarponés töltelék, mandulával és csokoládéval díszítve

Cannoli karamellás töltelékkel

A cannoli egy híres olasz desszert, amely a Szicíliai konyhából származik. A klasszikus cannoli tészta egy ropogós, édes héj, amelyet különböző töltelékekkel lehet megtölteni. Az autentikus cannoli hagyományosan ricottával és csokoládéval van töltve, de a karamellás töltelék egy új, izgalmas változatot kínál. A karamell és a mascarpone kombinációja selymes és gazdag ízt ad, míg a csokoládé és mandula extra textúrát és ízt ad az ételnek. Ez a változat a klasszikus cannoli egy modern, gazdagabb formája, amely a karamell édességét ötvözi a mascarpone selymességével.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
10 db Cannoli héj
250 g Mascarpone sajt
100 g Karamell szósz
100 ml Tejszín
2 ek. Cukor
1 tk. Vaníliás cukor
50 g Mandula
30 g Csokoládé reszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A mascarponét tedd egy nagy tálba. Add hozzá a karamell szószt, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd alaposan keverd össze.

    Ha a karamell szósz túl sűrű, egy kis tejszín hozzáadásával könnyebbé teheted.

    2

    A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverd hozzá a mascarponés keverékhez.

    A tejszínt mindig hideg állapotban verjük fel, így jobb lesz a hab textúrája.

    3

    A mandulát apróra vágjuk, és a csokoládé reszelékkel együtt tedd félre.

    A mandula nemcsak ízletes, hanem egy kis ropogósságot is ad a cannoli töltelékéhez.

    4

    A kész karamellás tölteléket tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy jól megdermedjen és könnyen tölthető legyen.

    Minél hidegebb a töltelék, annál könnyebb belehelyezni a cannoli héjába.

    5

    Töltsd meg a cannoli héjakat a hideg karamellás töltelékkel.

    A cannoli héjakat csak közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, hogy ropogósak maradjanak.

    6

    Szórd meg a töltött cannolikat a darált mandulával és a csokoládé reszelékkel. Tálald frissen!

    A csokoládé és mandula extra gazdag ízt ad, míg a karamell és mascarpone krémes, édes textúrát biztosít.