A ricottát tedd egy szűrőre, hogy a felesleges nedvesség eltávozhasson belőle. Hagyd pihenni legalább 30 percig.
A ricotta jól lecsöpögtetése segít abban, hogy a töltelék ne legyen túl folyós.
Egy nagy tálban keverd össze a ricottát, a porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és a cukrozott narancshéjat. Jól keverd simára, hogy egy krémes tölteléket kapj.
A narancshéj ad egy kis extra ízt és textúrát a cannoli töltelékének, próbáld meg frissen reszelni a citromhéjat.
A cannoli tésztákat forró olajban süsd ki, amíg aranybarnára nem pirulnak. Ügyelj arra, hogy ne legyenek túl zsúfoltak az olajban, hogy egyenletesen piruljanak.
A megfelelő olajhőmérséklet kulcsfontosságú. Ha túl alacsony a hőmérséklet, a tészta áztathatja az olajat, ha túl magas, megéghet.
Amikor a cannoli tészták megsültek, hagyd őket hűlni egy papírtörlőn, hogy elnyeljék a felesleges olajat.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a cannoli ropogós marad.
Miután a tészták kihűltek, töltsd meg őket a ricottás töltelékkel egy habzsák segítségével. Tálald azonnal, és szórd meg porcukorral a tetejét.
A tölteléket ne töltsd túl sokáig a tésztába, mert a cannoli tészta hamar elázhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.