Cannoli ricottás töltelékkel, porcukorral megszórva

Cannoli klasszikus ricottás töltelékkel

A cannoli története szorosan összefonódik az olasz konyha hagyományaival, és főként Szicília szigetéről származik. Az édességet eredetileg ünnepi alkalmakra készítették, és a gazdag ricottás töltelékeivel vált híressé. A cannoli a szicíliai cukrászat egyik legismertebb süteménye, amely a mai napig az olasz kultúra szerves részét képezi. Az édes, krémes töltelék és a ropogós, sült tészta kombinációja tökéletes egyensúlyt teremt, és minden falatban érezhető az olasz hagyományok gazdagsága. A cannoli ma már világszerte ismert, és mindenki számára elérhető desszert.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
12 db Cannoli tészta
500 g Ricotta sajt
100 g Porcukor
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Étkezési citromhéj
2 ek. Cukrozott narancshéj
500 ml Sütőolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A ricottát tedd egy szűrőre, hogy a felesleges nedvesség eltávozhasson belőle. Hagyd pihenni legalább 30 percig.

    A ricotta jól lecsöpögtetése segít abban, hogy a töltelék ne legyen túl folyós.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a ricottát, a porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és a cukrozott narancshéjat. Jól keverd simára, hogy egy krémes tölteléket kapj.

    A narancshéj ad egy kis extra ízt és textúrát a cannoli töltelékének, próbáld meg frissen reszelni a citromhéjat.

    3

    A cannoli tésztákat forró olajban süsd ki, amíg aranybarnára nem pirulnak. Ügyelj arra, hogy ne legyenek túl zsúfoltak az olajban, hogy egyenletesen piruljanak.

    A megfelelő olajhőmérséklet kulcsfontosságú. Ha túl alacsony a hőmérséklet, a tészta áztathatja az olajat, ha túl magas, megéghet.

    4

    Amikor a cannoli tészták megsültek, hagyd őket hűlni egy papírtörlőn, hogy elnyeljék a felesleges olajat.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a cannoli ropogós marad.

    5

    Miután a tészták kihűltek, töltsd meg őket a ricottás töltelékkel egy habzsák segítségével. Tálald azonnal, és szórd meg porcukorral a tetejét.

    A tölteléket ne töltsd túl sokáig a tésztába, mert a cannoli tészta hamar elázhat.