Cannoli mascarpone krémmel, finom csokoládéval és mogyoróval díszítve, elegánsan tálalva

Cannoli mascarpone krémmel

A cannoli az olasz konyha egyik legismertebb és legfinomabb desszertje. Eredetileg Szicília szigetéről származik, és a hagyományos recept szerint a tésztát olajban sütik meg, majd mascarpone krémmel töltik. A cannolit a szicíliai ünnepi alkalmakon és családi összejöveteleken gyakran fogyasztják. Az édes krémes töltelék és a ropogós tészta tökéletes egyensúlyt alkot, és ez az édesség egy igazi olasz ízélményt nyújt. A citrom frissessége és a csokoládé, vagy a földimogyoró ízesítésével a cannoli egy új dimenziót nyerhet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Cannoli tészta
250 g Mascarpone sajt
200 ml Tejszín
50 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
1 ek. Citromlé
30 g Földimogyoró (opcionális)
30 g Csokoládé reszelék (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A mascarpone sajtot és a tejszínt egy tálba öntjük, majd a cukrot és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. Kézi mixerrel keverjük simára.

    A tejszínnek hidegnek kell lennie, hogy könnyebben felverhető legyen. Használj jó minőségű mascarpone-t a krém gazdag ízéhez.

    2

    Amikor a krém már sima, adj hozzá egy evőkanál citromlét, hogy egy kis frissességet adj neki. Ha szeretnéd, reszelt csokoládéval vagy finomra vágott földimogyoróval is gazdagíthatod.

    A citromlé nemcsak ízesít, hanem segít, hogy a krém ne legyen túl nehéz. A csokoládé vagy mogyoró különleges ízt ad hozzá.

    3

    A cannoli tésztát töltsük meg a mascarpone krémmel. Ne töltsük túl, hogy könnyen el tudjuk zárni a tésztát.

    A cannoli tésztát csak közvetlenül a tálalás előtt töltsük meg, hogy ne áztassa át a krém.

    4

    Ha szeretnénk, a töltött cannolit reszelt csokoládéval, földimogyoróval vagy porcukorral megszórhatjuk.

    A porcukor szórása frissen, tálalás előtt ajánlott, hogy a krém ne szívja fel.