Cannoli pisztáciás töltelékkel, csokoládéval és pisztáciadarabokkal díszítve

Cannoli pisztáciás töltelékkel

A cannoli egy tradicionális olasz desszert, amely szicíliai eredetű, és az egész világon ismert. Az étel eredetileg szicíliai bányászok számára készült, mivel könnyen elkészíthető és könnyen szállítható volt. A pisztáciás töltelék egy friss és gazdag ízt ad a cannolinak, miközben a csokoládé és a pisztáciadarabok extra ízt és textúrát biztosítanak. A cannolit tökéletes választás bármilyen alkalomra, hiszen egyszerre finom és elegáns.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
12 db Cannoli tészta
400 g Ricotta sajt
100 g Finomra őrölt pisztácia
3 ek. Cukor
1 tk. Vaníliás cukor
150 ml Friss tejszín
1 tk. Frissen őrölt citromhéj
50 g Töltéshez étcsokoládé
2 ek. Töltéshez pisztácia darabok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A cannoli tésztát előkészítjük, és a csomagoláson található utasítás szerint megsütjük. Ha házi tésztát használunk, akkor a tésztát kinyújtjuk és hengerekké formázzuk, majd olajban kisütjük őket.

    A tészta széleit jól nyomd össze, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

    2

    A ricotta sajtot egy szűrőn átszűrjük, hogy eltávolítsuk a felesleges folyadékot. Ezután egy tálban összekeverjük a ricottát a cukorral, vaníliás cukorral, finomra őrölt pisztáciával, és a reszelt citromhéjjal.

    A ricotta sajt finomabb lesz, ha előzőleg hideg vízben leöblítjük, hogy megőrizzük a textúráját.

    3

    A friss tejszínt felverjük, és óvatosan hozzáadjuk a ricottás keverékhez, hogy krémes, sima állagot kapjunk.

    Ha nem akarod, hogy túl lágy legyen, akkor a tejszínt ne verj túl keményre, hogy könnyen összekeverhető legyen a ricottával.

    4

    A cannoli hengereket megtöltjük a pisztáciás krémmel. A legjobb, ha egy csövet vagy habzsákot használunk a krém töltésére.

    Ne töltsük túl a cannolit, hogy a tészta szélei ne törjenek el.

    5

    Az étcsokoládét megolvasztjuk, és egy kicsit a cannoli egyik végére csurgatjuk, hogy megakadályozzuk, hogy a krém kifolyjon. Ezután szórjuk meg a végüket pisztáciadarabokkal.

    A csokoládé segít összetartani a tölteléket, és extra ízt ad a desszertnek.

    6

    Tálalás előtt tegyük a cannolit hűtőbe legalább 30 percre, hogy a töltelék jól megszilárduljon, majd tálaljuk.

    A cannolit a legjobb frissen tálalni, hogy a tészta még ropogós maradjon.