Cannoli rózsavízzel ízesítve, tálalva pörkölt mandulával és cukorral

Cannoli rózsavízzel ízesítve

A cannoli egy híres olasz édesség, amelyet szicíliai hagyományok szerint készítenek. A tölteléke leggyakrabban ricottából készül, és az olasz cukrászok rengeteg különböző változatot alkottak, köztük a rózsavízes verziót, amely a desszertnek egy friss, virágos ízt ad. Ez a változat egy különleges csavart ad az édességhez, miközben megőrzi a cannoli klasszikus ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
12 db Cannoli tészta
500 g Ricotta sajt
100 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
1 ek. Rózsavíz
1 db Citrom héja
50 g Pörkölt mandula (opcionális)
1 ek. Pudingpor
1 l Olaj a sütéshez
50 g Cukor a díszítéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A cannoli tésztát meleg olajban süsd ki aranybarnára. Külön tálba szedd ki, hogy a felesleges olajat le tudja csöpögni.

    A tészta legyen vékony és ropogós. Ha szükséges, pihentesd, hogy a tészta jobban felvehesse a tölteléket.

    2

    A ricotta sajtot tedd egy nagy tálba, add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, rózsavizet, a citrom reszelt héját, és jól keverd össze, hogy sima masszát kapj.

    A rózsavíz hozzáadása a cannoliba különleges ízt ad, próbálj friss, jó minőségű rózsavizet használni.

    3

    Ha a ricotta massza túl híg lenne, adj hozzá egy kis pudingport, hogy sűrűbb legyen. Ezzel elérheted, hogy jobban megtartja formáját a töltelék.

    Ha pudingport használsz, ne túl sokat adj hozzá, csak annyit, hogy elérd a kívánt sűrűséget.

    4

    A pörkölt mandulát vágd apróra, és keverd bele a ricotta masszába, ha szeretnél egy kis ropogós textúrát a cannoliban.

    A mandula opcionális, de sokat ad a cannoliba, ha szeretnél egy kis ropogós hatást.

    5

    Töltsd meg a sült cannoli tésztát a kész töltelékkel. Ha nincs megfelelő cannoli töltőcső, egy kanállal is be tudod tölteni őket.

    A tölteléket ne rakd túl gyorsan a tésztába, mert a tészta elveszítheti ropogósságát.

    6

    Miután a cannolik kész, szórd meg őket cukorral, és tálald azonnal.

    A cukrot szitálva is adhatod a cannolira, hogy szép, egyenletes rétegben legyen rajta.