A cannoli tésztát meleg olajban süsd ki aranybarnára. Külön tálba szedd ki, hogy a felesleges olajat le tudja csöpögni.
A tészta legyen vékony és ropogós. Ha szükséges, pihentesd, hogy a tészta jobban felvehesse a tölteléket.
A ricotta sajtot tedd egy nagy tálba, add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, rózsavizet, a citrom reszelt héját, és jól keverd össze, hogy sima masszát kapj.
A rózsavíz hozzáadása a cannoliba különleges ízt ad, próbálj friss, jó minőségű rózsavizet használni.
Ha a ricotta massza túl híg lenne, adj hozzá egy kis pudingport, hogy sűrűbb legyen. Ezzel elérheted, hogy jobban megtartja formáját a töltelék.
Ha pudingport használsz, ne túl sokat adj hozzá, csak annyit, hogy elérd a kívánt sűrűséget.
A pörkölt mandulát vágd apróra, és keverd bele a ricotta masszába, ha szeretnél egy kis ropogós textúrát a cannoliban.
A mandula opcionális, de sokat ad a cannoliba, ha szeretnél egy kis ropogós hatást.
Töltsd meg a sült cannoli tésztát a kész töltelékkel. Ha nincs megfelelő cannoli töltőcső, egy kanállal is be tudod tölteni őket.
A tölteléket ne rakd túl gyorsan a tésztába, mert a tészta elveszítheti ropogósságát.
Miután a cannolik kész, szórd meg őket cukorral, és tálald azonnal.
A cukrot szitálva is adhatod a cannolira, hogy szép, egyenletes rétegben legyen rajta.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.