Caponata Agrigentói stílusban tálalva, gazdag színes zöldségekkel és olívabogyóval.

Caponata Agrigentói Stílusban

A Caponata Agrigentói stílusban egy hagyományos szicíliai étel, amely különleges egyensúlyt teremt az édes és savanyú ízek között. Eredetileg egy egyszerű, olasz vidéki étel volt, amit friss zöldségekből készítettek. Az idő múlásával a caponata népszerűvé vált az egész világon. Az Agrigentói változat a helyi ízeket tükrözi, és sokszor különböző szicíliai fűszerekkel, mint a bazsalikom és oregánó, gazdagítják. A caponata egy tökéletes étel, amely melegen vagy hidegen is fogyasztható, és remek választás egy könnyű vegetáriánus étkezéshez vagy előételként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Padlizsán
400 g Paradicsom
100 g Zöld olíva
1 db Vöröshagyma
1 db Zöld paprika
2 ek. Vörösbor ecet
2 ek. Cukor
2 db Tojás
1 ág Bazsalikom
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat vágd kockákra, és egy nagy serpenyőben, közepes lángon kezd el sütni az olívaolajjal. Pirítsd meg minden oldalát, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a padlizsánok egyenletesen piruljanak. Ha szükséges, egyszerre kisebb adagokban süsd őket.

    2

    Amíg a padlizsán pirul, aprítsd fel a vöröshagymát és a zöld paprikát. A paradicsomokat kockázd fel.

    A paradicsomot könnyen hámozhatod, ha előtte forró vízbe mártod pár másodpercre.

    3

    Miután a padlizsán megsült, tedd félre. A serpenyőben maradt olajban pirítsd meg a vöröshagymát és a paprikát, majd add hozzá a paradicsomot.

    A hagymát és paprikát lassan pirítsd, hogy ne égjenek meg, és az ízek szépen összeérjenek.

    4

    Amikor a paradicsom elpárolgott, öntsd hozzá a vörösbor ecetet, cukrot, olívabogyót, és jól keverd össze. Főzd még 5-10 percig, hogy a szósz sűrűsödjön.

    Az ecet és a cukor egyensúlya fogja adni a caponata jellegzetes édes-savanyú ízét. Kóstold meg, és ha szükséges, állíts rajta.

    5

    Tedd vissza a padlizsánt a serpenyőbe, és keverd össze a szószsal. Főzd 10 percig, hogy minden hozzávaló jól összeérjen.

    Ha szeretnéd, a caponatát hagyhatod egy kicsit hűlni, mivel a hagyományos recept szerint még ízletesebb hidegen.

    6

    A végén add hozzá a frissen őrölt borsot, és ízesítsd sóval. A bazsalikomot is keverd bele, vagy tálaláskor díszítésnek használd.

    A friss bazsalikom különleges ízt ad, de ha nem szereted, helyettesítheted más friss fűszerrel, például oregánóval.