Caponata fenyőmaggal és mazsolával, tálalva friss korianderrel

Caponata fenyőmaggal és mazsolával

A caponata egy tradicionális szicíliai étel, amely különböző zöldségekből készül, és gyakran fűszerezik olívaolajjal, ecettel és mazsolával. Az étel története az olasz konyha egyik legjobb példája, amely az évszázadok alatt sok változáson ment keresztül. A fenyőmag és a mazsola hozzáadásával a caponata egy új dimenzióval gazdagodik, amely különleges és friss ízt biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
50 g Fenyőmag
50 g Mazsola
100 g Zöld olajbogyó
4 db Paradicsom
3 ek. Fehérborecet
1 ek. Cukor
4 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat vágd fel kockákra, és egy szűrőben sózd meg. Hagyd állni 20 percig, hogy kiengedje a felesleges vizet.

    A padlizsán előkészítése segít abban, hogy ne legyen keserű és ne szívjon fel túl sok olajat főzés közben.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket.

    A fokhagyma ne piruljon meg túlzottan, mert keserű ízt adhat az ételnek.

    3

    A padlizsánt öblítsd le és szárítsd meg, majd add a serpenyőbe, és pirítsd aranybarnára.

    Ha túl sok olajat szívott fel a padlizsán, önts le belőle, mielőtt tovább főzöd.

    4

    A paradicsomokat vágd fel apróra, és add hozzá a padlizsánhoz, majd főzd össze 10 percig.

    A paradicsom szaftosabbá teszi az ételt, és gazdag ízt ad neki.

    5

    Add hozzá a mazsolát, olajbogyót, cukrot, fehérborecetet és borsot. Főzd tovább 5-10 percig, amíg az ízek összeérnek.

    A cukor és az ecet egyensúlyba hozza az étel ízét, egy édes-savanyú hatást adva neki.

    6

    A fenyőmagot egy száraz serpenyőben pirítsd meg, majd szórd a caponatára tálalás előtt.

    A fenyőmag friss ízt ad, és ropogós textúrát biztosít a caponatának.