A padlizsánokat vágd fel kockákra, és egy szűrőben sózd meg. Hagyd állni 20 percig, hogy kiengedje a felesleges vizet.
A padlizsán előkészítése segít abban, hogy ne legyen keserű és ne szívjon fel túl sok olajat főzés közben.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket.
A fokhagyma ne piruljon meg túlzottan, mert keserű ízt adhat az ételnek.
A padlizsánt öblítsd le és szárítsd meg, majd add a serpenyőbe, és pirítsd aranybarnára.
Ha túl sok olajat szívott fel a padlizsán, önts le belőle, mielőtt tovább főzöd.
A paradicsomokat vágd fel apróra, és add hozzá a padlizsánhoz, majd főzd össze 10 percig.
A paradicsom szaftosabbá teszi az ételt, és gazdag ízt ad neki.
Add hozzá a mazsolát, olajbogyót, cukrot, fehérborecetet és borsot. Főzd tovább 5-10 percig, amíg az ízek összeérnek.
A cukor és az ecet egyensúlyba hozza az étel ízét, egy édes-savanyú hatást adva neki.
A fenyőmagot egy száraz serpenyőben pirítsd meg, majd szórd a caponatára tálalás előtt.
A fenyőmag friss ízt ad, és ropogós textúrát biztosít a caponatának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.