Carimañola csípős paprikával, friss korianderrel tálalva

Carimañola csípős paprikával

A carimañola egy hagyományos latin-amerikai étel, amely a fűszeres hús golyók formájában való tálalásáról híres. Az étel az ételek egyszerűségével és gazdag ízvilágával hódít, és szinte minden latin-amerikai család asztalán megtalálható. A csípős paprika és fűszerek kiválóan kiemelik a hús ízét, míg a koriander frissességet ad az ételnek. Ezt az ételt sokszor tálalják salátával vagy friss kenyérrel, és az egész család számára ínycsiklandó étkezést biztosít.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sült húscsíkok (marhahús)
500 g Jódozott liszt
2 db Tojás
1 db Paprika
3 gerezd Fokhagyma
1 evőkanál Cukor
1 ek. Friss koriander
2 dl Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sült húscsíkokat vágjuk kis darabokra. A fokhagymát zúzzuk össze, a paprikát vágjuk apróra.

    A hús szeletelésénél ügyelj arra, hogy egyforma méretű darabok legyenek, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a paprikát. Pirítsuk őket 2-3 percig, amíg illatosak nem lesznek.

    Ha a paprikát túl sokáig pirítjuk, a keserű ízt hozhat. Ha a hőmérséklet túl magas, inkább alacsony lángon pirítsuk.

    3

    Most adjuk hozzá a húst, sót, borsot, cukrot, és alaposan keverjük össze, hogy minden hozzávaló jól átsüljön.

    Ha túl száraz a hús, egy kis víz hozzáadásával könnyen megnedvesíthetjük.

    4

    Készítsük el a tésztát a lisztből, sóból és vízből, majd gyúrjuk össze, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy a tészta ne legyen túl kemény.

    Ha túl lágy a tészta, egy kis extra liszt segíthet abban, hogy ne ragadjon.

    5

    A tésztát oszd két részre. Az egyiket nyújtsd ki és tekerd köré a fűszeres húst, majd formálj golyókat. Tedd őket egy tálcára, és hagyjuk pihenni 10 percig.

    A tészta pihentetése segít abban, hogy könnyebben formázhassuk a golyókat.

    6

    Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük a golyókat 3-4 percig, amíg a tészta szép aranybarnára sül.

    A sült golyókat ne helyezzük túl szorosra a serpenyőbe, hogy egyenletesen átsüljenek.

    7

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel és tálaljuk melegen.

    A koriander frissessége kiemeli a fűszeres ízeket, és különleges ízélményt ad az ételnek.