A húst daráljuk le, majd kevés olajon pirítsuk meg. A fokhagymát és hagymát apróra vágjuk, és a hússal együtt pirítjuk.
Ha csirkehúst használsz, érdemes egy kis húslevest adni hozzá, hogy szaftos maradjon.
Adj hozzá fűszereket (só, bors, kömény) és a finomra vágott fűszernövényeket. Alaposan keverd össze, majd pihentesd.
A pihentetés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A kukoricalisztet keverd össze egy csipet sóval, majd adj hozzá vizet, hogy tésztát kapj. Ezt a masszát gyúrd össze simára.
Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá egy kis kukoricalisztet, hogy könnyebben formázható legyen.
Formálj a tésztából kis golyókat, és töltsd meg a hússal. Az így készített golyókat nyújtsd ki és formáld kis félhold alakúra.
A golyók mérete legyen egyenletes, hogy mindegyik egyformán süljön.
A tojást verd fel, majd a formázott carimañolákat mártsd bele. Utána sütőpapírral bélelt tepsibe tedd őket.
A tojás segít, hogy szép, aranybarna színűek legyenek.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Ha a sütési idő letelte után még nem elég barna, emeld meg a hőmérsékletet egy kicsit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.