Carimañola fokhagymával aranybarna, ropogós falatokként tálalva

Carimañola fokhagymával

A carimañola egy hagyományos latin-amerikai étel, különösen Kolumbiában és Venezuelában népszerű. Eredetileg húsos töltelékkel készítették, de a különböző töltelékek az idők folyamán sokféle ízt adtak neki. A fokhagymás változat egy modern és karakteres ízvilágot kínál, amely minden falatban érződik. A ropogós külső és a fűszeres belső kombinációja igazán különlegessé teszi. Ez az étel nagyszerű választás lehet családi vacsorákra vagy baráti összejövetelekre.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Húsos alap (csirke vagy disznóhús)
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
3 ek. Olaj
200 g Kukoricaliszt
1 db Tojás
100 g Tejföl
1 csipet Fűszerek (só, bors, kömény)
100 ml Víz
1 csipet Fűszernövények (oregánó, petrezselyem)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A húst daráljuk le, majd kevés olajon pirítsuk meg. A fokhagymát és hagymát apróra vágjuk, és a hússal együtt pirítjuk.

    Ha csirkehúst használsz, érdemes egy kis húslevest adni hozzá, hogy szaftos maradjon.

    2

    Adj hozzá fűszereket (só, bors, kömény) és a finomra vágott fűszernövényeket. Alaposan keverd össze, majd pihentesd.

    A pihentetés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    3

    A kukoricalisztet keverd össze egy csipet sóval, majd adj hozzá vizet, hogy tésztát kapj. Ezt a masszát gyúrd össze simára.

    Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá egy kis kukoricalisztet, hogy könnyebben formázható legyen.

    4

    Formálj a tésztából kis golyókat, és töltsd meg a hússal. Az így készített golyókat nyújtsd ki és formáld kis félhold alakúra.

    A golyók mérete legyen egyenletes, hogy mindegyik egyformán süljön.

    5

    A tojást verd fel, majd a formázott carimañolákat mártsd bele. Utána sütőpapírral bélelt tepsibe tedd őket.

    A tojás segít, hogy szép, aranybarna színűek legyenek.

    6

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    Ha a sütési idő letelte után még nem elég barna, emeld meg a hőmérsékletet egy kicsit.